Lewis Hamilton va fi pilotul echipei Ferrari din 2025

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: unsplash

Britanicul Lewis Hamilton, septuplu campion mondial de Formula 1, va pilota începând din 2025 pentru Ferrari, după 12 sezoane petrecute la Mercedes, a anunţat echipa italiană, citată de AFP.

„Scuderia Ferrari este bucuroasă să anunţe că Lewis Hamilton se va alătura echipei noastre în 2025, în cadrul unui contract multianual”, a anunţat gruparea „căluţului cabrat” într-un comunicat difuzat joi seara, la câteva minute după ce Mercedes a informat în legătură cu plecarea pilotului său vedetă la finalul sezonului 2024.

Astfel, în doar câteva ore, zvonurile în privinţa plecării britanicului de la Mercedes la Ferrari, care au circulat pe parcursul zilei de joi, au devenit realitate.

„A sosit momentul să fac acest pas şi sunt încântat să accept o nouă provocare”, a răspuns Hamilton, citat în comunicatul de presă al echipei Mercedes, cu care se află sub contract din 2013.

Multiplul campion mondial şi-a prelungit contractul cu Mercedes vara trecută, până la sfârşitul sezonului 2025, cu o clauză de eliberare pe care o va activa la finalul sezonului 2024, potrivit constructorului german.

„Decizia de a pleca a fost una dintre cele mai grele pe care a trebuit să le iau vreodată”, a continuat Hamilton, asigurând că a „petrecut unsprezece ani extraordinari la această echipă”.

O decizie pe care conducătorul Mercedes „a acceptat-o”.

„Când vine vorba de relaţia pilot-echipă, cea cu Lewis a devenit cea mai de succes pe care sportul a cunoscut-o vreodată şi este ceva la care putem privi înapoi cu mândrie”, a spus Toto Wolff în comunicatul de presă.

Ferrari va fi a treia echipă pentru Lewis Hamilton, care a sosit în Formula 1 în 2007, la McLaren, cucerind primul său titlu mondial în sezonul următor, la 23 de ani.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: