Autostrada Lugoj – Deva: UMB începe în martie lucrările la secțiunea Margina – Holdea, a tunelurilor – Grindeanu

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat vineri că de la 1 martie urmează să înceapă lucrările la secțiunea tunelurilor a Autostrăzii Lugoj – Deva (A1). Acest contract a fost câștigat de UMB, în parteneriat cu un constructor din Bosnia.

Șeful Transporturilor a estimat că până în martie va fi eliberat amplasamentul, după defrișarea copacilor din administrarea Romsilva.

Proiectul pentru autorizația de construire (PAC) necesar construirii secțiunii tunelurilor din Autostrada Lugoj – Deva a fost aprobat la finele anului trecut, se arată într-un răspuns al CNAIR publicat de pasionații de infrastructură. Tot la finele anului trecut a fost obținută scoaterea din fondul forestier a pădurii ce stătea în calea construirii lotului – lipsă Margina – Holdea, contractat cu firmele lui Dorinel Umbrărescu.

„A fost emis ordinul de ministru necesar pentru scoaterea definitivă din fondul forestier național a unei suprafețe necesare pentru construirea tunelurilor de pe autostrada A1 Lugoj – Deva, lotul 2, secțiunea E”, precizau anul trecut reprezentanții Regionalei de Drumuri din Timiș.

Potrivit lor, suprafața forestieră vizată este de 18,48 hectare, terenul aflându-se în proprietatea publică a statului și administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Direcția Silvică Timiș, prin Ocolului Silvic Făget.

„Odată cu emiterea acestui ordin, nu mai există niciun fel de opreliști pentru eliberarea integrală a amplasamentului. După ce se va emite Autorizația de Construire, antreprenorul poate să intre pe șantier și să înceapă lucrările”, mai spuneau atunci cei de la DRDP Timișoara.

Acest lot va include 2,13 kilometri de tunel forat cu două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu o platformă de 11,25 m.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL