Autostrada Unirii: CNAIR încheie vineri contractul pentru secțiunea Târgu Mureș – Miercurea Nirajului

Sursa: profit.ro

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va încheia vineri, 16 februarie, în jurul orei 10:00, cu firma Nurol din Turcia contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, parte a Autostrăzii Unirii.

Cursă contracronometru pentru salvarea finanțării asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență în vederea construirii secțiunii Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, în lungime de 24,4 km. După CNAIR a tergiversat timp de mai multe luni desemnarea câștigătorului licitației, pe care l-a desemnat în cele din urmă abia la începutul lunii noiembrie 2023, cazul a ajuns să fie tranșat în instanță, arată Main News.

Inițial, la jumătatea lunii decembrie 2023, Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor a admis contestația firmei Strabag. Nemulțumită de verdict, Nurol a atacat mai departe Curtea de Apel București, care i-a dat câștig de cauză. Estimat la aproape 3 miliarde lei, fără TVA, acesta prevede 6 luni pentru proiectare și 2 ani pentru execuția lucrărilor. Prin urmare, în într-un scenariu super optimist, lucrările ar putea fi finalizate până la finele lunii august 2026, termenul limită pentru decontarea banilor prevăzuți în PNRR.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: