Averea colosală a ÎPS Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului are un salariu mai mare decât președintele Klaus Iohannis

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Înalt Preasfințitul Teodosie a avut în 12 ani venituri totale de 4,5 milioane de lei, scrie Newsweek.ro. Prelatul are 17 conturi bancare deschise pe numele său și are proprietăți imobiliare în Prahova și Suceava. ÎPS Teodosie este plătit regește de Arhiepiscopia Tomisului, aflată în subordinea Bisericii Ortodoxe Române, cu un salariu mai mare decât cel al președintelui Klaus Iohannis. 

ÎPS Teodosie are conturi bancare deschise pe numele său la diferite bănci și deține numeroase proprietăți imobiliare și terenuri agricole în Prahova și Suceava. Printre care 30.000 de metri pătrați de pădure, 23.000 de metri pătrați de pășune și peste 22.000 de metri pătrați de fânețe. Acesta este plătit regește de Arhiepiscopia Tomisului, aflată în subordinea Bisericii Ortodoxe Române, cu un salariu de peste 25.000 de lei.

Mai mult decât salariul lui Klaus Iohannis. Lunar, indemnizația președintelui este de 15.162 de lei. Bani vin și de la Universitatea Ovidius din Constanța, acolo unde ÎPS Teodosie este profesor și câștigă peste 20.000/lună.  În conturile prelatului au intrat bani și de la Academia Oamenilor de Știință din România. Teodosie este membru titular al filialei din Constanța a acestei instituții.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL