Aviz favorabil în Comisiile de specialitate din Parlament pentru bugetul Ministerului Agriculturii

Florin Barbu
Sursa foto: Florin Barbu

Proiectul de buget al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pentru anul 2024 a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament, cu 34 de voturi „pentru” şi 7 „împotrivă”.

La proiectul de buget au fost depuse 15 amendamente, din care doar unul a fost aprobat, respectiv amendamentul depus de ministrul Agriculturii, Florin Barbu, deputat PSD, care vizează redistribuirea unei sume de 268 de milioane de lei din buget pentru asigurarea despăgubirilor către fermierii care au fost afectaţi de fenomenelor meteo nefavorabile în toamna lui 2022.

„Este un buget echilibrat ce asigură finanţare pentru dezvoltarea tuturor sectoarelor şi pentru derularea în bune condiţii a activităţii fermierilor români. În bugetul pe anul 2024 am prevăzut sume importante pentru dezvoltarea capacităţilor de procesare, în primul rând pentru a încerca în următorii ani echilibrarea balanţei comerciale. Am stabilit finanţare şi pentru investiţii în sistemul de producere a energiei verzi în ferme şi în industria alimentară. Ne dorim foarte mult să scădem costurile fermierilor români cât şi pe cele ale procesatorilor români. Am prins în bugetul pe anul 2024 sume importante pentru continuarea reabilitării sistemului de irigaţii, din planul de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii şi foarte multe alte forme de sprijin”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.

Potrivit sursei citate, proiectul de buget al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru 2024 este în sumă totală de 34,4 miliarde lei credite de angajament şi 26,19 miliarde lei credite bugetare.

„Asta înseamnă că la nivel de credite de angajament am avut o creştere de 25%, iar pentru creditele bugetare o creştere de 12%, ceea ce reprezintă 2% din PIB estimat pe anul 2024”, a mai spus el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL