Cinci ani de închisoare pentru Avram Gal, șeful PSD Câmpia Turzii și patronul firmei care vindea burgeri cu aur

Sursa foto: Facebook

Avram Marius Gal, patronul unei firme din Cluj, care vindea burgeri cu foiţă de aur, a fost condamnat vineri de Tribunalul Bucureşti la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că, pe vremea când era consilier parlamentar, a promis unui om de afaceri că va interveni ca o companie de stat să achiziţioneze echipamente de protecţie împotriva COVID-19 de la firma acestuia.

Instanţa a mai dispus menţinerea sechestrului asigurător dispus de DNA pe averea lui Avram Marius Gal, până la recuperarea sumei de 440.940 lei. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Avram Marius Gal s-a remarcat în spaţiul public după ce s-a lăudat că a vândut burgeri şi mici în foiţă de aur la preţuri astronomice. Potrivit presei locale, Avram Marius Gal a trecut pe la mai multe partide, fiind pe rând membru al PSD, Partidului Popular Creştin-Democrat, al Partidului Liberal Democrat, Forţei Democrate, PNL, PC şi ALDE, după care a revenit în PSD, scrie Agerpres.

El a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2020, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Conform DNA, în perioada 16 – 23 martie 2020, Avram Marius Gal ar fi pretins bani, aproximativ 600.000 lei, de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influenţă asupra funcţionarilor unei companii naţionale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să îşi exercite atribuţiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecţie împotriva COVID-19 de la firma respectivă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL