Bacterii periculoase, descoperite în borşul de peşte oferit pacienţilor de la Spitalul Murgeni

Sursa foto: spitalulmurgeni.ro

Trei bacterii care pot crea probleme de sănătate au fost descoperite în borşul de peşte oferit pacienţilor de la Spitalul Murgeni. Autorităţile locale anunţau că analizele preliminare demonstrau că probele examinate nu erau contaminate, însă un document oficial din 29 noiembrie demonstrează prezenţa bacteriilor.

Un document oficial al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui, comunicat Prefecturii Vaslui şi obţinut de Libertatea, arată că în borşul de peşte oferit pacienţilor de la Spitalul Murgeni au fost găsite bacterii periculoase.

Documentul demonstrează că, încă de pe 29 noiembrie, autorităţile din Vaslui ştiau că mâncarea oferită pacienţilor de la Murgeni conţinea bacterii care pot produe probleme de sănătate.

În borşul de peşte, oferit de Mănăstirea Floreşti pacienţilor de la Murgeni, s-au identificat clostridium perfringens, bacillus cereus şi cerulida.

”Bacillus cereus formează două toxine responsabile pentru intoxicaţia alimentară, în general când numărul de bacterii depăşesc 100.000 pe gram de hrană, deşi există şi cazuri cunoscute de otrăvire în care concentraţia a fost cu mult sub 6.000/g”, se arată în adresa transmisă Prefecturii Vaslui, citată de Libertatea.

Sunt indicate şi valorile bacteriilor descoperite în borş: Clostridium perfringens – 1,64 milioane/gram Bacillus cereus – 3.091/gram Cerulida – 945,98/gram.

Medicii consultaţi de jurnalişti apreciază că valorile sunt mici, dar pot crea probleme.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL