Baia Mare: O grupare din USR s-a aliat cu PSD și urmașii lui Cherecheș. Ce a primit în schimb

Sigla USR
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

La Baia Mare, o grupare din USR s-a aliat cu PSD și urmașii lui Cherecheș, primind în schimb postul de city-manager, pentru fostul deputat și, pentru scurt timp, și prefect de Maramureș, Vlad Duruș, scrie defapt.ro.

Presa locală critică acest troc, dar, potrivit unui mesaj al lui Duruș pe un grup intern, o parte a conducerii centrale a USR ar fi știut: „Sunt cel puțin 3 sau 4 persoane din BN care erau la curent cu tot demersul”.

Situația de la Baia Mare ar reflecta însă diferențele de opinie tot mai adânci între președintele USR, Cătălin Drulă, și fostul președinte, Dan Barna.

Să vedem ce a primit USR Maramureș să joace după muzica PSD, respectiv ca 2 din cei 4 consilieri locali din Baia Mare (Leontin Pop și Claudiu Vasile Pop) să voteze cum a dictat PSD, respectiv ca viceprimarul Ioan Doru Dăncuș, locotenentul lui Cherecheș, să preia cu titlu interimar atribuțiile de primar (inițiativă reușită), iar consilierul local Mircea Cirț să preia cu titlu interimar funcția de viceprimar vacantată prin promovarea lui Dăncuș (inițiativă nereușită)…

Cei doi useriști Leontin Pop și Claudiu Pop au făcut pactul cu PSD/Coaliția pentru Maramureș, în pofida unor decizii interne ale organismului de conducere județean (…)

Citește articolul integral AICI.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL