Banciu, Ministerul Mediului: Neutralitatea climatică și tranziția verde nu sunt simple declarații

Ionuț Sorin Banciu
Sursa foto: media.pnl.ro

Secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu a participat la Ministerul Mediului – România, în mijlocul experților care revizuiesc a 8-a Contribuție Națională și al 5-lea raport bianual al României, la Convenția Cadru a Națiunilor Unite asupra Schimbărilor Climatice – UNFCCC.

„Mesajul meu este clar: cuvintele și promisiunile politice despre atingerea țintelor naționale și europene în combaterea schimbărilor climatice rămân fără valoare reală în absența unor date concrete și cifre solide care să demonstreze rezultatele eforturilor unei țări.

Neutralitatea climatică și tranziția verde nu sunt simple declarații, ci se măsoară concret și se monitorizează de către experți. Acest lucru este esențial pentru ca cetățenii să fie conștienți de performanța climatică a României și de progresele noastre în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, care provoacă probleme grave, resimțite din ce în ce mai des.

Le doresc succes echipelor de experți care lucrează la aceste rapoarte, precum și celor care verifică trasabilitatea și calitatea datelor noastre. România se remarcă în domeniul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră și este un exemplu de succes la nivel global. Acest lucru este confirmat de cifre și ar trebui să ne facă mândri.

Tranzitia verde este singura cale spre un viitor sustenabil și o planetă locuibilă pentru generațiile viitoare”, a precizat liberalul Ionuț Sorin Banciu, conform media.pnl.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL