Bănescu, către Teodosie: „Biserica nu e o sectă formată din extremiști, nici turmă de asalt, nici batalion disciplinar”

Vasile Bănescu
Sursă foto: Captură video

„Biserica nu e o sectă formată din extremiști și ultrarigoriști”, și „nici turma de asalt”, scrie într-un mesaj pe Facebook purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu. Mesajul a venit în contextul scandalului care îl vizează pe arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie le-a cerut organizatorilor mitingului pentru recunoaşterea Mitropoliei Tomisului, care era programat sâmbătă după-amiază în municipiul Constanţa, să renunţe la demersul lor. Cererea lui a venit după anunțul că va fi judecat de Sfântul Sinod al BOR pentru „tulburarea păcii din viața Bisericii”, „răzvrătire” și „indisciplină”, pentru că a insistat în repetate rânduri pentru ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de mitropolie, deși nu îndeplinește criteriile.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române se reuneşte în şedinţă în 29 februarie.

„Având în inimă dragostea pentru pace, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îi îndeamnă pe organizatorii mitingului de sâmbătă să preschimbe marşul în procesiune şi înflăcărarea în rugăciune, prin renunţarea la întrunirea planificată”, cerea Teodosie la miezul nopții. În urmă cu câteva ore, Arhiepiscopia Tomisului susținuse că nu a inițiat și nu a organizat mitingul pentru recunoașterea Mitropoliei Tomisului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL