Bărbat acuzat de terorism, arestat pentru 30 de zile de Curtea de Apel Bucureşti

Sigla DIICOT / Inquam Photos - Alexandru Busca
Sursa foto: Inquam / Alexandru Busca

Un bărbat care şi-a creat un cont pe o reţea de socializare şi ar fi adus elogii unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu şi unor lideri ai acestora a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Curtea de Apel Bucureşti, în urma unei anchete a poliţiştilor şi procurorilor DIICOT. De asemenea, inculpatul ar fi accesat materiale de propagandă teroristă şi ar fi deţinut astfel de materiale în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare pe care îl parcurge.

DIICOT anunţă, sâmbătă, că, în 15 noiembrie, procurorii au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni prevăzute de Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Bărbatul este acuzat de:

– procurarea, deţinerea, confecţionarea, fabricarea, transportul sau furnizarea de produse ori tehnologii cu dublă utilizare sau de produse militare ori de materii explozive sau inflamabile, în scopul producerii de mijloace distructive, dispozitive explozive de orice fel, precum şi a substanţelor chimice, biologice, radiologice ori nucleare, de natură să pună în pericol viaţa, sănătatea oamenilor, animalelor sau mediul.

–  promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism, indiferent dacă mesajul susţine sau nu în mod direct terorismul ori dacă au fost săvârşite sau nu respectivele infracţiuni.

– accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL