Bătăi crunte în școli, în uralele „galeriei” de elevi. Un psiholog școlar explică de ce nu reacționează martorii

Sursa foto: pixabay

În ciuda proiectelor anti-bullying derulate în școli, bătăile între elevi continuă, iar martorii acestor evenimente refuză să ia atitudine. Motivele sunt complexe și au fost explicate pentru „Adevărul” de către un psiholog școlar.

Actele de violență se înmulțesc în școli, iar în imaginile care ajung în spațiul public vedem de obicei doi protagoniști puternic implicați și mulți colegi pe margine, care fie privesc aparent netulburați, fie își aleg favoritul și-l încurajează, ca la o veritabilă confruntare sportivă. Doar foarte rar se întâmplă ca martorii să anunțe un adult și astfel să se pună capăt episodului violent.

Imagini greu de privit au apărut luni, 9 octombrie 2023, dintr-o școală din județul Olt, însă cazul nu este nici pe departe singular. Două adolescente, una elevă în clasa a VI-a, cealaltă elevă în clasa a VII-a, s-au trântit la pământ chiar pe holul școlii, s-au tras de păr, și-au dat palme, s-au mușcat, iar asta de mai multe ori în aceeași zi, cu colegii pe margine, care filmează și se implică activ în susținerea celor două. Deși loviturile sunt serioase, copiii de pe margine se amuză, unii le încurajează pe protagoniste, însă nu fac nimic pentru a le împiedica să se bată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: