Beneficiarii programului Casa Verde au pierdut 12 milioane de euro în cele două luni de blocare a programului

Panou Solar
Sursa foto: eon.ro

Beneficiarii programului Casa Verde au pierdut 12 milioane de euro în cele două luni în care programul a fost blocat, consumatorii fiind afectaţi că nu au putut să instaleze panouri solare din timp pentru a scăpa de grija facturilor la energie electrică în această iarnă, relatează Hotnews, citând calcule făcute publice de Kilowat, una dintre companiile de instalare şi consultanţă în domeniul fotovoltaicelor.

Potrivit calculelor Kilowat, cei 87.000 de beneficiari ai programului Casa Verde pierd lunar 6 milioane de euro până când vor fi instalate panourile fotovoltaice, care să-i scape de facturile la curent electric.

„Iar beneficiarii vor continua să plătească această sumă lunar, atâta timp cât încă nu au instalate panouri fotovoltaice care să asigure energia necesară în gospodării. Românii îşi doresc să scape de această povară financiară, să nu mai aibă grija facturilor la energie electrică şi, deci, să beneficieze de avantajele sistemelor fotovoltaice cât mai repede, mai ales că au fost afectaţi şi dezamăgiţi de suspendarea acestui program”, declară Albert Soare, fondator Kilowat, potrivit unui comunicat al companiei.

Reprezentanţii companiei au explicat că, pentru a analiza impactul financiar al blocării programului Casa Verde, au luat în calcul numărul de beneficiari (87.000) raportat la o producţie medie lunară de 500 KW a unui sistem de 5 KW şi la preţul mediu al kilowatului pentru consumatori casnici (0,7 lei), ceea ce duce la o pierdere de 6,08 milioane euro lunar.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL