Beny Steinmetz va fi extrădat în România, anunță ministrul Justiției. Decizie a instanței din Cipru

Beny Steinmetz
Sursa foto: facebook

Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a anuntat miercuri in Parlament ca instanta din Cipru a decis ca afaceristul Beny Steinmetz sa fie extradat in Romania. 

Condamnat in dosarul Baneasa, Steinmetz are de executat cinci ani de puscarie.

Magnatul israelian al mineritului Beny Steinmetz a fost retinut pe 3 septembrie in Cipru in baza unui mandat de arestare emis de Romania, a declarat atunci un purtator de cuvant al lui Steinmetz, citat de Reuters.

Potrivit unui comunicat al purtatorului de cuvant, Steinmetz a fost retinut „in timpul sosirii sale pe aeroportul din Larnaca, din cauza unui mandat european de arestare (MEA) emis de autoritatile romane, care a fost deja anulat in diferite tari europene, printre care Grecia si Italia”.

Miliardarul israelian Beny Steinmetz a fost condamnat in Romania, in contumacie, la cinci ani de inchisoare intr-un dosar de restituiri ilegale.

In 2021, acesta a fost condamnat de un tribunal elvetian la cinci ani de inchisoare intr-un dosar de coruptie legat de obtinerea unui permis de exploatare miniera in Guineea. Steinmetz si doi colaboratori de-ai sai au fost acuzati de un procuror din Geneva de dare si luare de mita in valoare totala de circa 10 milioane de dolari (8,2 milioane de euro), care ar fi ajuns, prin conturi elvetiene, la o serie de inalti responsabili din Guineea pentru a-i atribui grupului Beny Steinmetz Group Resources (BSGR) drepturi miniere in sud-estul acestei tari sarace din Africa de Vest, dar bogata in resurse naturale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: