Bild: Refugiații cărora li s-au dat carduri bancare în loc de numerar au început să părăsească Germania

Sursă foto: Freepik

Celor care au cu adevărat nevoie de azil nu le pasă de modalitatea de plată, a spus Dagmar Pöland, șeful serviciului pentru refugiați.

Primii refugiați care au primit carduri bancare în loc de numerar au început deja să părăsească Germania, nemulțumiți de această inovație. Despre asta scrie ziarul Bild am Sonntag.

Potrivit informațiilor sale, guvernul german discută doar despre posibilitatea introducerii cardurilor bancare pentru refugiați, dar în districtul Greiz (statul federal Turingia) au început deja să fie emise. Până acum, aproximativ 200 de carduri de plată au fost distribuite migranților; până la sfârșitul lunii, 740 de refugiați ar trebui să le primească. Mai multe regiuni ale țării au analizat această practică și au început deja consultarea cu privire la modul de a crea un sistem similar.

Majoritatea migranților acceptă schimbarea și sunt fericiți că primesc orice”, a declarat Dagmar Pöland, șeful serviciului pentru refugiați, pentru ziar. Cu toate acestea, încă din decembrie 2023, a spus ea, 15 refugiați au spus că au nevoie de numerar mai degrabă decât de un card și au părăsit Germania curând. Numărul deportaților din districtul Greiz, după cum notează publicația, a crescut semnificativ.

Cardul de plată vă permite să despărțiți grâul de pleavă. Celor care chiar au nevoie de azil nu le pasă de modalitatea de plată: cheltuiesc beneficiile pe haine și mâncare. Dar unii, mai ales tinerii, folosesc beneficiul pentru a cumpăra un telefon mobil nou”, a declarat Pöland.

Modul în care funcționează sistemul este că fiecare refugiat (în mare parte din Siria și Afganistan) primește un card, care este completat lunar de administrația locală. Achizițiile pot fi făcute oriunde, dar cardurile sunt valabile doar într-o anumită regiune. În plus, transferurile bancare (de exemplu, în țara de origine sau pentru rambursarea împrumuturilor) nu sunt posibile. Când soldul creditului ajunge la 5 mii de euro, cardul nu mai este reîncărcat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL