Blestemul care a lovit Libertatea! După Iulia Marin, a murit și Mihnea Vasiliu

Mihnea Vasiliu
Mihnea Vasiliu

Mihnea Vasiliu, fostul director al publicației Libertatea, a murit, joi, la hotelul Ramada, din Capitală. Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă.

Potrivit anchetatorilor, acestuia i s-ar fi făcut rău în fața recepției hotelului Ramada, din Sectorul 1. La fața locului au ajuns mai multe ambulanțe dar și echipaje ale Secției 2 Poliție. Dosarul a fost preluat de polițiștii Serviciului Omoruri care au deschis un dosar de moarte suspectă.

Decesul vine la scurt timp după ce Mihnea Vasiliu, general manager de peste 12 ani al grupului de presă Ringier România, ar fi decis să se retragă. Oficial, este vorba despre o despărțire ”amiabilă”, Mihnea Vasiliu transmițând că dorește să exploreze ”noi oportunități”, iar grupul de presă Ringier precizând că îi este ”recunoscător” acestuia pentru întreaga activitate desfășurată.

Potrivit surselor Gândul, plecarea lui Vasiliu de la vârful grupului de presă Ringier a avut loc după ce compania a prezentat concluziile unui audit independent în cazul sinuciderii jurnalistei Iulia Marin de la Libertatea.

Traseul profesional

Mihnea Vasiliu avea o experienţă de peste 30 de ani în managementul de media.

A început în 1992, ca CEO al Media Pro România, grup care îngloba operaţiunile de publishing, tipografie, cinema, producţie TV şi distribuţie. A fost timp de 14 ani în fruntea companiei fondată de omul de afaceri Adrian Sârbu.

 

În 2007 s-a alăturat grupului Realitatea Caţavencu, ca director adjunct, în „era” Sorin Ovidiu Vântu. Realitatea Caţavencu însemna, pe lângă postul de ştiri Realitatea TV, primul lansat în România, şi Academia Caţavencu, Radio Guerrila, The Money Channel, agenţia de presă NewsIn, ziarele Business Standard şi Cotidianul şi Romantica, postul la care s-a mutat Teo Trandafir cu emisiunea sa după plecarea de la Pro TV.

Mihnea Vasiliu a făcut parte din echipa de management al Realitatea Caţavencu timp de patru ani, până s-a alăturat Ringier România, în calitate de general manager.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL