Blocuri fără căldură, în plin ger. Cât va dura remedierea situației

Sursa foto: Pixabay

O avarie produsă la Magistrala Grivița pe Șoseaua Grozăvești din București a lăsat fără apă caldă și căldură 1.000 de blocuri din patru sectoare ale Capitalei, a anunțat Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) marți, într-un comunicat. Remedierea avariei va dura câteva ore, iar furnizarea căldurii se va relua până diseară, a asigurat directorul Termoenergetica, Adrian Teodorescu, la Digi24.

„În două, maxim trei ore această avarie va fi remediată, urmând ca până diseară toate punctele termice afectate de această avarie să reintre în parametri”, a declarat Adrian Teodorescu la Digi24.

El a mai spus că magistrala avariată are peste 40 de ani vechime și nu exclude să mai apară și alte incidente.

Comunicatul Termoenergetica

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă, marţi, că din cauza unei avarii produse la Magistrala Griviţa pe Şoseaua Grozăveşti, furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi încălzire va fi sistată pentru aproximativ 1000 de blocuri din Sectorul 1 şi parţial din Sectoarele 2, 5 şi 6, până în data de 10 ianuarie 2024, ora 23.30.

În Sectorul 2, zonele afectate sunt: Şoseaua Ştefan cel Mare şi Bulevardul Lacul Tei, în Sectorul 5: Calea 13 Septembrie, Şoseaua Panduri, Spitalul Municipal, precum şi strada Nicolae Filimon, Calea Griviţei, Bulevardul Constructorilor şi complexele studenţeşti „Leu” şi „Regie” din Sectorul 6 al Capitalei.

Avaria s-a produs pe magistrala Griviţa, pe conducta cu diametrul de 1000 mm. Au fost deja începute, în regim de urgenţă, manevrele de sectorizare, închidere şi golire a conductei, apoi cele de aerisire. Ulterior, vor fi efectuate sudurile pentru reparaţia avariei şi încărcarea magistralei.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute. Pe măsură ce lucrările se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: