Bloomberg: Criza sectorului imobiliar din SUA se extinde în EUROPA

Sursă foto: Pixabay

Problemele sectorului imobiliar comercial din Statele Unite, care au afectat deja bănci din New York și Japonia, s-au transmis în Europa, generând temeri privind o contagiere extinsă, conform grupului media Bloomberg.

Cea mai nouă victimă a devenit grupul de creditare Deutsche Pfandbriefbank AG, ale cărui active au scăzut puternic din cauza preocupărilor privind expunerile pe piața imobiliară. Compania germană a anunțat miercuri, în mod neașteptat, că a suplimentat garanțiile din cauza ”persistenței vulnerabilităților pe piețele imobiliare”.

Grupul bancar german a catalogat actualele probleme ca fiind ”cea mai amplă criză imobiliară de la criza financiară”.

Creditorii mobilizează din ce în ce mai multe garanții pentru protejarea creditelor acordate proprietarilor de locuințe și dezvoltatorilor imobiliari, în contextul împrumuturilor neperformante, cauzate de erodarea valorii imobilelor din întreaga lume pe fondul majorării dobânzilor.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a exprimat preocupări, în Congres, privind situația sectorului imobiliar din SUA, oferind asigurări că autoritățile de reglementare depun eforturi pentru a mobiliza rezervele necesare în materie de lichidități și instrumentele specifice protejării sistemului financiar.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: