Bolojan : ,,Oradea se leagă cu direct cu Europa”. Drumul Expres Oradea-Borș II va fi deschis pe 28 martie

Sursă foto: Youtube

Drumul Expres Oradea-Borș II, legătura la Autostrada Transilvania se deschide săptămâna viitoare, joi, pe 28 martie, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Este prima inaugurare din 2024 și primul Drum Expres din Transilvania, constructorul Strabag reușind să termine lucările cu aproape o lună înainte de termenul din contract. ,,Oradea se leagă cu Europa” a anunțat pe ;antierul DEx 16 și președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Cele mai noi imagini au fost publicate pe Canalul YouTube Marin Marian :

,,Vom deschide un nou Drum Expres pe 28 martie !

Cei 19 km ai drumului care va asigura legătura dintre Centura Oradea și A 3 (Autostrada Transilvania) au fost construiți din bani europeni (POIM). În următorii ani, acest sector fi prelungit până la Arad și se adăugă coridorului de mare viteză care va asigura legătura rutieră între Marea Baltică- Marea Neagră și Marea Adriatică ! ” Sorin Grindeanu.
Lungimea totală este de 19 kilometri, din care 13 km profil de Drum Expres.
Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor : ,,Este foarte important pentru județul Bihor și pentru regiunea noastră pentru că leagă județul cu Autostrada Transilvania care este la 15 kilometri nord de Oradea. Cei care știu cum sunt legăturile la Timișoara își dau seama ce dificil este să ai autostradă la 15 kilometri și să nu poți beneficia de ea.  Va reduce numărul de accidente și va face ca Oradea să fie legată direct cu Europa”
Dacă la Nădlac II pe Autostrada A1, cozile sunt pe banda de urgență, la Borș II pe Autostrada Transilvania, coloanele de camioane se pot observa între Biharia și Borș II în zona nodului rutier de la intersecția cu Drumul Expres Oradea – A3 Transilvania pe care Strabag urmează să-l deschidă la sfârșitul lunii (martie), conform termenului. Rămâne de văzut cum va fi amenajată descărcarea din DEx 16 în Autostrada Transilvania în condițiile coloanelor de camioane care se formează la aproximativ 2 km de vama Borș II (la jumătatea distanței între Biharia și Borș 2).
Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: