„Bomba” Alfred Simonis explodează! Finul lui Grindeanu justifică greu cash-ul din imobiliare

Alfred Simonis
Sursa foto: Sursa: Inquam Photos, George Călin

Trecutul îl ajunge din spate pe liderul Camerei Deputaților, Alfred Simonis. Liderul social-democrat reușește cu greu să justifice veniturile, declară sume halucinante ca și cadou de nuntă și reușește cu greu să ascundă afaceri dubioase ale familiei și cercului de interese din jurul său. Finul lui Grindeanu

Alfred Simonis – cadouri de un sfert de milion de euro
Liderul PSD are o reală problemă în justificarea veniturilor. Substitutul lui Marcel Ciolacu la șefia Camerei Deputaților a declarat că a încasat peste 165.000 de euro din nunți și botezuri, scrie lumeapolitica.ro.

La această sumă se adaugă 60.000 de euro primiți ca donație de la socrul său Gheorghe Mitocariu. Mama sa, Georgeta Simonis i-a dat în jur de 10.000 de euro parlamentarului. Fratele deputatului, Gerald Oscar Simonis i-a acordat deputatului 23.000 de lei, iar Nicolae Cristian Popovici i-a dat, la rândul său aceiași sumă.

Un milion plasați la firma dubioasă a familiei Simonis
În timp ce prietenii și familia s-au înghesuit să sponsorizeze viața și activitatea lui Alfred Simonis, politicianul a plasat aproape 1 milion de lei la compania Global Reconssim. Firma este controlată de Elena Simonis, mama deputatului și de Gerald Oscar Simonis, fratele acestuia.

Firma reprezintă un etalon de profitabilitate. Media cifrelor de afaceri din ultimii trei ani de zile oscilează ușor în jurul a 4,5 milioane de lei. Aceste cifre fabuloase sunt obținute cu un singur angajat.

Compania este menționată de mai multe anchete jurnalistice cu privire la tranzacții de terenuri care prezintă suspiciuni rezonabile.

Oamenii lui Alfred Simonis – sponsori pentru PSD
Mai multe persoane din cercul intim al liderului social democrat au sponsorizat partidul cu sume care la o primă vedere nu pot să le justifice. Tânărul licean Vlad Antonio Boca, cumnatul lui Gerald Simonis (fratele deputatului) era elev în clasa a XII-a la un colegiu tehnic din Timișoara în anul 2019.

Cu toate acestea, Boca a reușit să strângă din alocația de elev suma de 290.000 de lei pe care a donat-o Partidului Social Democrat. Numele său apare pe lista de donatori ai PSD.

O altă sumă impresionantă a fost donată de Mitocariu Gheorghiță, cumnatul liderului PSD. Acesta a adunat bani din salariul de 27.600 de lei de la Spiridon Silv Forest și a dat PSD o sumă de 445.000 lei. Ulterior, cumnatul lui Simonis a fost angajat la stat.

Famiglia Simonis – mic îndrumar tehnic
În jurul liderului PSD apar o serie de nume și persoane care sunt legate ombilical de acesta prin relații de sânge, alianță matrimonială sau afaceri. Prezentăm glosarul pionilor care gravitează în jurul liderului social-democrat.

Grindeanu Sorin – ministru al Transporturilor, fost premier al României, fost președinte ANCOM – este nașul lui Alfred Simonis.

Simonis Elena (fostă Mitocariu) – soția lui Alfred Simonis deține 30% din părțile sociale ale firmei creditate de deputat cu aproape 1 milion de lei și care este implicată în afaceri imobiliare suspecte.

30% din Global Reconssim
Angajată la CDM Eco Banat (deținută de președintele partidului lui Liviu Dragnea din Timiș, Costel Bleja)
În mai 2016 a devenit administrator la compania Frd Sim la care viitorul ei soț era asociat unic. În noiembrie 2016 firma a fost dizolvată.
Simonis Gerald Oscar – fratele lui Alfred Simonis – este implicat în mai multe afaceri suspecte, unele dintre ele fiind legate de bani publici ai diferitelor autorități și instituții controlate politic.

Administrator la KAW CITYCONSTRUCT SRL. Firma a fost preluată de la GOZOB ADRIAN ROMEO care este unul dintre furnizorii Primăriei Giroc unde Gerald Simonis a candidat.
Este unic asociat la compania Bogrum Sun care deține investiții imobiliare în periferia Timișoarei
Global Sim Structure SRL este o altă firmă a lui Gerald Simonis implicată în afaceri imobiliare considerate de o parte a presei ca fiind controversate. Compania este menționată într-o afacere în care autorizația de construire a fost modificată suspect după emitere.
Global Reconssim împreună cu Elena Simonis
Popovici Nicolae Cristian– fratele vitreg al lui Alfred Simonis.

Angajat la Aeroportul Internațional Timișoara în timp ce fratele său era director.
Angajat Sucursala Smart Transelectrica în timp ce Alfred Simonis era director al acestei sucursale.
Angajat ANCOM, instituție condusă de Sorin Grindeanu, nașul lui Alfred Simonis.
Soția, Elena Popovici este angajată tot la stat – Autoritatea Electorală Permanentă.
Mitocariu Gheorghiță – este fratele Elenei Simonis, soția lui Alfred Simonis.

A donat o sumă uriașă PSD în 2020.
Angajat la cabinetul parlamentar al deputatului Marius Budăi
Angajat la Direcția Sanitar Veterinară din Timiș
Mitocaru Gheorghe – tatăl Elenei Simonis, soți lui Alfred Simonis

Controlează direct Mitocarii Forest SRL, societate cu activități în domeniul silvic (tăierea de păduri).
Controlează prin intermediul soției Mitocarii Forest Green cu același obiect de activitate
Spiridon Silv Forest – cu Mitocariu Petru (alt frate al Elenei Simonis)
Controlat de Garda Forestieră din Timișoara în 2022, socrul lui Alfred Simonis s-a ales cu dosar penal. Șeful Gărzii Forestiere din momentul controlului, Amar Ienea a fost schimbat la scurt timp.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL