Borduri de cauciuc – ultima investiție a primăriei lui Boc

Emil Boc
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primăria Municipiului Cluj-Napoca, la conducerea căreia se află celebrul lider PNL Emil Boc, nu face nici ea rabat la afacerile pe bani publici demarate în plină campanie electorală. Este vorba, mai exact, despre continuarea unei afaceri despre care „Jurnalul” a mai dezvăluit, în ultimii ani, și care se referă la zeci de milioane de lei investite în aparate de joacă și de fitness în aer liber. Numai în perioada 2019 – 2023, municipalitatea a încheiat contracte de 42,5 milioane de lei în acest sens, iar, la finalul lunii martie, instituția a mai anunțat o investiție de acest gen. Primăria vrea să cumpere dale și borduri din cauciuc și covoare turnate antitraumă, punând la bătaie un buget de peste 9,5 milioane de lei. De ani buni, aceste contracte sunt adjudecate, cu mici excepții, de aceleași companii.

La data de 21 martie, Primăria Municipiului Cluj-Napoca a publicat pe SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice), un anunț de participare potrivit căruia intenționează să încheie un contract-cadru având ca obiect furnizarea de dale și de borduri din  granule de cauciuc, covoare turnate din cauciuc, tartan, pardoseală outdoor și pardoseală ecologică.

În acest sens, Primăria Municipiului Cluj-Napoca a pus la bătaie un buget estimat la 7.998.000 de lei fără TVA, respectiv de 9.505.720 de lei cu TVA inclusă, organizând o licitație deschisă. Ofertele vor fi deschise, potrivit acestui anunț de participare, în data de 9 mai 2024.

Conform caietului de sarcini care stă la baza acestei achiziții, primăria condusă de Emil Boc are în vedere că există 320 de locuri de joacă amplasate în parcuri, în zonele verzi, în perimetrul grădinițelor și școlilor, la care se adaugă circa 60 de locuri de fitness, „realizate pe parcursul ultimilor ani”.

Cumpărături constante și continue

Astfel, municipalitatea dorește „amenajarea de sisteme de protecție antitraumă, prin creșterea siguranței în utilizarea echipamentelor din toate spațiile destinate mișcării în aer liber, cu o diversitate tot mai are în ceea ce privește tipul de protecție ales, cât și în ceea ce privește aspectul estetic și ecologic”.

În acest document se mai precizează faptul că Serviciul Spații Verzi din Primăria Municipiului Cluj-Napoca „are în vedere înnoirea permanentă a dotărilor existente, dar și menținerea lor în stare corespunzătoare”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL