Brăţările pentru monitorizarea electronică a agresorilor, disponibile în 20 de județe. Cum funcționează sistemul

Sursă foto: Twitter - X

Sistemul de monitorizare electronică s-a extins în alte 20 de judeţe din ţară. Până acum, monitorizarea prin intermediul dispozitivelor de supraveghere electronică era posibilă doar în Bucureşti, Iaşi, Mureş şi Vrancea.

Alex Prunean, reporter Observator: „Cele 20 de județe sunt din toate regiunile țării, cum ar fi: Constanța, Brașov, Sibiu, Satu Mare sau Cluj. Pentru a putea fi extins sistemul, au fost achiziționate 2.400 de brățări de monitorizare care vor fi folosite pentru cei arestați la domiciliu, cât și pentru cei care primesc ordin de restricție.

La emiterea unui astfel de ordin, cel care primește restricția, va primi o brățară de monitorizare pe gleznă, dar o altă brățară va primi și victima. Astfel, când cele două dispozitive se vor apropia la o distanță mai mică decât cea prevăzută în acest ordin, se va declanșa o alertă. Monitorizarea se va face automat, fără ca vreun agent să cunoască identitatea sau locația celui care poartă această brățară. Aceste informații vor fi date automat către poliție și 112 doar în cazul în care se declanșează o astfel de alertă.

Prima brățară de monitorizare din județul Cluj a fost montată chiar în noaptea de Revelion când un bărbat de 47 de ani și-a bătut iubita. Polițiștii au stabilit că aceasta se află în pericol dacă aceasta mai rămâne în preajma agresorului, astfel că pe glezna acestuia a fost montată o brățară de monitorizare și nu are voie să se apropie la mai puțin de 50 de metri de femeie.”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: