Budapesta va susţine accelerarea integrării R.Moldova în cursul preşedinţiei ungare a UE (ministrul de externe ungar)

Sursa foto: Facebook

Ungaria este interesată ca Uniunea Europeană şi Republica Moldova să coopereze cât mai strâns, a afirmat vineri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, în urma discuţiilor purtate la Budapesta cu omologul său moldovean Mihai Popşoi, pe care l-a asigurat de sprijinul ţării sale pentru accelerarea integrării Moldovei în cursul preşedinţiei ungare a UE, în a doua jumătate a acestui an, relatează MTI.

La conferinţa de presă comună cu omologul său moldovean, şeful diplomaţiei ungare a apreciat că UE este „în suferinţă” şi că „tratamentul cel mai eficient” este construirea de relaţii mai apropiate cu state partenere din afara blocului, a consemnat MAE ungar într-un comunicat.

Peter Szijjarto a amintit că şi Ungaria a întâmpinat „dificultăţi” în procesul de aderare şi a promis ajutorul guvernului ungar pentru ca Republica Moldova să „ducă această sarcină la bun sfârşit”.

El a insistat că fiecare ţară candidată la aderarea la UE trebuie evaluată pe baza performanţelor sale şi că Ungaria consideră inacceptabil ca unele ţări să „devină ostatice” ale celor cu „prestaţie mai slabă” în procesul de integrare, referindu-se la Albania şi Macedonia de Nord.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: