Bugetarii care vor avea salarii mai mari cu 30%. Primesc și spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% 

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Guvernul a aprobat joi, o hotărâre de Guvern, care vizează o serie de majorări salariale pentru o anumită categorie de bugetari.

Executivul a aprobat joi, 18 ianuarie, o hotărâre de Guvern, la propunerea Ministerului Educației, care stabilește salariile de bază pentru fiecare funcție de conducere, pe fiecare grad și fiecare categorie de unitate de învățământ, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin.

El a explicat că sunt eliminate inechitățile salariale privind funcțiile didactice de conducere din sistemul de învățământ preuniversitar, respectiv director, director adjunct, contabil șef, secretar șef cu nivel de studii superioare.

Astfel, pentru directori și directorii adjuncți, față de salariul brut din decembrie 2023, creșterea brută medie totală va fi de 36%, la care se adaugă sporul de suprasolicitare neuropsihică de 10% și, după caz, poate fi acordată și gradația de merit în valoare de 25%.

„O hotărâre de guvern aprobată astăzi, la propunerea Ministerului Educației, stabilește salariile de bază pentru fiecare funcție de conducere, pe fiecare grad și fiecare categorie de unitate de învățământ.

Se elimină inechitățile salariale în ceea ce privește funcțiile didactice de conducere din sistemul de învățământ preuniversitar, respectiv director, director adjunct, contabil șef, secretar șef cu nivel de studii superioare.

Principiul stabilit pentru funcțiile didactice de conducere este acela că salariile de bază ale acestor funcții să fie peste nivelul maxim al salariilor de bază de execuție cu dirigenție”, a explicat Mihai Constantin, la finalul ședinței de joi a Guvernului, potrivit Ziare.com

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL