Bunuri posibil contrafăcute, descoperite de poliţiştii de frontieră la Isaccea

Poliţia de Frontieră / Facebook
Sursa foto: Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, bunuri susceptibile de a fi contrafăcute, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, în valoare de aproximativ 6.600.000 lei.

„În data de 4 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”, informează un comunicat transmis, sâmbătă, de Garda de Coastă.

O echipă comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a controlat două camioane încărcate cu marfă, care veneau din Turcia şi aveau ca destinatar o societate comercială din Ucraina.

„În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul celor două camioane se aflau aproximativ 6.482 articole vestimentare, 714 genţi de lux şi 399 perechi de pantofi sport, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute”, arată sursa citată.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 6.600.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL