Buzatu a început să toarne. Denunțuri pe bandă rulantă la DNA

Sursa goto: Inquam photos/George Calin
Sursa goto: Inquam photos/George Calin

Fostul baron de Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a facut mai multe denunturi in fata procurorilor DNA de la Iasi, informeaza Vremea Noua de la Vaslui. Infirmatiile sunt confirmate de surse judiciare pentru hotnews.ro.

Dumitru Buzatu a facut denunturi si a oferit anchetatorilor anticoruptie detalii despre alte fapte de coruptie.

Denunturile acestuia, cinci la numar, vizeaza fapte de coruptie in institutiile aflate sub subordinea Consiliului Judetean Vaslui, in interiorul institutiei pe care a condus-o vreme indelungata, dar si in interiorul partidului din care a facut parte, fie ca vorbim de filiala judeteana a PSD sau de PSD central, scrie Vremea Noua.

Denunturile au fost facute la DNA Iasi. „A fost audiat intr-un dosar penal constituit ca urmare a denuntului sau. Dupa audiere, Dumitru Buzatu a fost transportat inapoi in Penitenciarul Vaslui”, au precizat surse judiciare pentru HotNews.ro.

„Vestea ca «baronul» de la Vaslui a inceput sa ciripeasca le-a dat fiori reci pe spatele multor pesedisti, carora nu prea le mai tihneste ca sunt pe listele electorale in pozitii cheie. Plecarea lui Buzatu la Iasi, in arestul OPJ, taman in ziua in care Ciolacu venea la Vaslui sa-l unga sef pe Solomon, pentru unii superstitiosi e un semn. Cu totii asteapta urmatoarea locatie la care mascatii vor descinde”, precizeaza jurnalistii vasluieni.

Conform unor surse judiciare, totul ar fi pornit dupa ce procurorii anticoruptie i-au adus la cunostinta lui Buzatu ca este cercetat si suspect in alte cinci dosare de coruptie. Cu dovezile pe masa, acesta a decis sa faca propriile denunturi, in speranta ca asa va ramane cu o singura acuzatie, cea de luare de mita si ca va deveni, din suspect, martor denuntator in celelalte dosare. Astfel, Buzatu a povestit procurorilor modul in care se luau spagile si mai ales cine le lua.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL