Cadastru cu fonduri europene în 91 de comune. Valoarea totală a proiectului depășește 300 de milioane de euro

Sursă foto: Pinterest

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunţat, joi, că va semna, în perioada următoare, contractele pentru cadastrarea integrală a 91 de comune.

Potrivit unui comunicat de presă al ANCPI, lucrările de înregistrare sistematică a proprietăţilor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară se desfăşoară în cadrul Programului naţional de cadastru şi carte funciară (PNCCF) şi sunt gratuite pentru cetăţeni. Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare (PCIDIF) 2021 – 2027.

ANCPI, instituţie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a finalizat procedura de licitaţie deschisă pentru achiziţionarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor din 92 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din 26 de judeţe.

Începând de joi, ANCPI semnează contractele de prestări servicii pentru cele 91 de loturi (care reprezintă 91 de comune) atribuite în urma licitaţiei. Acestea însumează peste 325.000 de hectare, iar valoarea totală a contractelor atribuite este de aproximativ 141 de milioane de lei, a precizat sursa citată.

În prezent, din cele 660 de comune care beneficiază de fonduri europene pentru înregistrarea sistematică a proprietăţilor în evidenţele de cadastru şi carte funciară, 102 au fost cadastrate integral, iar în alte 455 de UAT-uri lucrările se află în desfăşurare.

ANCPI este beneficiarul proiectului major „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”, care completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de cadastru pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL