Cadou de Crăciun. Se deschide circulația pe încă 32 de km din Drumul Expres Craiova-Pitești

Sursă foto: Youtube

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești, de 31,75 km, va fi dat în trafic până la Crăciun. Constructorul UMB urmează să deschidă traficul pe sectorul cuprins între Slatina și Colonesti, aproape de granița dintre județele Olt și Argeș.

Secretarul de stat în Transporturi, Ionel Irinel Scrioșteanu, a precizat, pe pagina sa de Facebook, că deschiderea tronsonului 3 din Drumului Expres Craiova-Pitești va avea loc pe parcursul săptămânii care urmează. Scrioșteanu a susținut că aproape 1000 de muncitori lucrează pe șantier în două schimburi și că sunt în faza finala cu lucrările.

Tronsonul cuprins între Slatina și Colonești are 31,75 km și este realizat de Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Drumul va fi deschis circulației aproape integral, cu o descărcare provizorie la Colonești, acolo unde drumul expres va trece pe sub DN65.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat, recent, în cadrul unei vizite pe primul drum expres construit în România, că până la sfârșitul anului 2024 se va putea circula pe tot Drumul Expres Craiova-Pitești.

Tronsonul 3, la fel ca tronsonul 2, de 40 de km, dat în circulație încă din 2022, este construit de Spedition UMB . Același constructor realizează lucrările și pentru ultimul tronson, Colonești – Pitești (A1), care are 31,88 km.

Vă reamintesc faptul că anul trecut au fost dați în trafic primii 40 km de drum expres în România aferenți Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești, în zona orașelor Balș și Slatina și mai avem în lucru Tronsonul 1 și Tronsonul 4, care însumează încă 50 km drum expres, care vor fi finalizați până la sfârșitul anului viitor, moment în care vom avea toți cei 121 km ai acestui drum expres dați în trafic”, a precizat, pe Facebook, secretarul de stat Ionel Irinel Scrioșteanu.

Împărțit în patru tronsoane, Drumul Expres Craiova-Pitești va avea o lungime de aproximativ 121 km și câte două benzi pe fiecare sens. În total, vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.

Citește mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL