Cadre didactice sucevene instruite să gestioneze eventuale situații de consum de droguri în unitățile de învățământ

Peste 100 de cadre didactice din instituțiile de învățământ din județul Suceava s-au reunit, joi,  într-o sesiune intensivă de informare și instruire, concentrată asupra prevenirii consumului ilicit de droguri. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Suceava, sub egida Agenției Naționale Antidrog, și în colaborare strânsă cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Sesiunea, prevăzută în Planul de acțiune pentru perioada 2022-2026 în cadrul strategiei anti-droguri a județului, a reprezentat o inițiativă crucială pentru dezvoltarea capacităților de combatere a consumului de droguri la nivelul tinerilor din zonă.

Experții CPECA Suceava au condus activitatea, punând la dispoziția cadrelor didactice prezenți o paletă variată de informații și concepte menite să faciliteze abordarea subiectului delicat al consumului de droguri în mediul educațional. Printre temele abordate s-au numărat categoriile majore de substanțe interzise și impactul lor asupra sănătății, terminologia-cheie folosită în prevenirea consumului de droguri, caracteristicile definitorii ale unui consumator de droguri, precum și strategiile de prevenire și asistență în caz de consum de droguri în cadrul unităților de învățământ.

Această inițiativă contribuie la consolidarea cadrului de sprijin pentru tineri în comunitatea locală, având în vedere că informațiile furnizate profesorilor le permit să recunoască semnele timpurii ale potențialelor probleme legate de consumul de droguri și să intervină în mod corespunzător.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL