Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege care modifică Legea privind executorii judecătoreşti

Camera Deputaţilor
Sursa foto: X

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege iniţiat de către Ministerului Justiţiei, pentru modificarea şi completarea Legii 188/2000 privind executorii judecătoreşti cu obiectivul de perfecţionare a cadrului legal privind organizarea profesiei şi ţinând seama, în primul rând, de rolul şi locul executorului judecătoresc în sistemul judiciar. Noile prevederi vizează reformarea unor instituţii din Legea nr. 188/2000 şi introducerea altora noi, modificarea unor dispoziţii care conţin neclarităţi precum şi introducerea, în cuprinsul actului normativ de nivel primar, a unor prevederi cuprinse în actele normative de nivel inferior, transmit reprezentanţii MJ. Legea merge la promulgare.

Legea a fost elaborată pe baza propunerilor Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti şi a soluţiilor legislative propuse la nivel Ministerului Justiţiei în urma constatării unor disfuncţionalităţi în gestionarea activităţii desfăşurate de executorii judecătoreşti, mai arată comunicatul de presă al MJ.

Proiectul cuprinde norme juridice privind organizarea profesiei de executor judecătoresc şi se înscrie în demersul asumat de Ministerul Justiţiei de modernizare a statutului profesiilor juridice conexe sistemului judiciar, urmărind consolidarea statutului acestora, creşterea profesionalismului tuturor categoriilor de personal afectate profesiilor juridice conexe precum şi întărirea formelor de răspundere în cadrul fiecărei profesii.

Pe 6 martie 2023, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, iar votul Camerei a fost decizional. Astfel legea merge la promulgare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: