Camera de gardă de la Spitalul de Copii Gomoiu, în pericol de închidere din lipsă de personal

Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu
Sursa foto: Facebook / Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) trage, joi, un semnal de alarmă în legătură cu ”profunda criză din sistemul de sănătate”, acuzând guvernanţii că ”au condus sistemul medical către un colaps imminent”, prin ignorarea crizei din domeniul sănătăţii şi prin tăierile drastice ale fondurilor alocate spitalelor.

”Astăzi, camera de gardă de la Spitalul de Copii Gomoiu se află în pericol de a fi închisă din lipsă de personal. Spitalul este sub coordonarea ASSMB, însă, în urma ordonanţei emise de Guvernul Ciolacu, angajările au fost blocate încă de anul trecut”, a transmis, joi, ASSMB, într-un co,municat de presă.

Potrivit instituţiei, peste 40 de asistente şi infirmiere au plecat şi nu au putut fi înlocuite, iar medicii nu pot face miracole pentru salvarea de vieţi şi tratarea corespunzătoare a celor suferinzi.

”În ultimele trei săptămâni au fost diagnosticaţi cu gripă în jur de 500 de copii la unitatea sanitară, o medie aproximativă de 200 de cazuri pe săptămână. Mai mult, la camera de gardă vin între 120 şi 170 de copii pe zi. Există doar 2 medici operaţionali în camera de gardă. Şi acesta este doar un exemplu”, au transmis oficialii ASSMB.

Directorul general ASSMB, Oana Sivache, afirmă că unităţile medicale se află ăn imposibilitatea de a asigura actul medical.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: