Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, despre criza de personal din spitale

Sursă foto: Facebook / Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti

Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, a declarat marţi, despre criza de personal din spitale, că au promisiuni ferme că în decursul săptămânii viitoare, aceste memorandumuri vor fi aprobate, ea arătând că acest deficit vine mult din spate care s-a accentuat pe măsura trecerii timpului.

Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, despre lipsa de personal medical, că în Capitală, că în Capitală deficiul ajunge la 900 de medici.

”Deficit de medici este pe tot teritoriul ţării dar dacă vorbim de Bucureşti, avem un deficit în sistemul de stat de aproximativ 900 de medici, din care aproximativ 500 de posturi vacante sunt în spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii şi aproximativ 390 în institutuţiile din subordinea ASSMB.

Ea a precizat că acest lucru înseamnă foarte mult şi se traduce în suprasolicitarea medicilor care există, care sunt la camerele de garda şi care trebuie să răspundă la toate urgenţele.

”Asta înseamnă oboseală, asta înseamnă extenuare, prelungirea timpului de aşteptare”, a completat preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti.

Cătălina Poiană a mai spus că aceste locuri sunt libere şi din vara anului trecut nu s-au mai putut scoate posturile la concurs, iar managerii de spitale le pot scoate doar dacă prin memorandumurile aprobate de ministerul Finanţelor şi dezvoltării se deblochează.

Durata este în jur de o lună până la ocuparea acestor posturi, a mai spus preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, ea arătând că au ce să pună pe aceste locuri pentru că la nivelul ţării 4.500 de persoane au promovat examentul de specialitate.

Poiană a mai declarat că anul acesta, la Concursul de rezidenţiat, s-a crescut mult numărul de locuri pentru medicina de familie, pentru că sunt foarte multe zone din ţară cu mare deficit de medici de familie.

”Avem promisiuni ferme că în decursul săptămânii viitoare, aceste memorandumuri vor fi aprobate”, a mai spus ea, precizînd că acest deficit vine mult din spate şi s-a accentuat pe măsura trecerii timpului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL