Catedrala Mântuirii Neamului va avea o icoană de peste 150 de metri pătrați, în turla principală

Catedrala Mantuirii Neamului
Sursa foto: Facebook - Catedrala Mantuirii Neamului

„Hristos Pantocrator”, cea mai mare icoană a Catedralei Neamului, va fi montată în turla principală a bisericii.

Icoana „Hristos Pantocrator” cântărește 2.400 kg, de 12 diametru și 75 de metri circumferință, portretul măsurând 4.5 metri. Va face parte dintr-un set iconografic pe o suprafață de 150 de metri pătrați. Montarea icoanei Pantocrator în turla principală a Catedralei Mântuirii Neamului a început luni, după ce realizarea mozaicului, la care au fost folosite 2.400 de kilograme de piese, a durat mai bine de jumătate de an.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări mai multe imagini cu icoana „Hristos Pantocreator”. Chipul Mântuitorului a fost realizat în special de Alina Codrescu, soția pictorului Daniel Codrescu, coordonatorul lucrărilor de pictură a Catedralei Naționale.

„Săptămâna trecută am făcut premontajul icoanei Pantocrator. Am asamblat-o, am pus toate elementele cap la cap în așa fel încât să avem o imagine de ansamblu cu icoana pe care urmează să o montăm, inclusiv cu scrisul și curcubeul care se face în mod tradițional în jurul icoanei”, a declarat Daniel Codrescu pentru Trinitas TV.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL