CEC Bank a semnat cu Fondul European de Investiţii (FEI) un nou acord, de 105 milioane de euro

CEC Bank
Foto sursa: revistabiz.ro

CEC Bank a semnat cu Fondul European de Investiţii (FEI) un nou acord, de 105 milioane de euro, pentru susţinerea IMM-urilor şi a companiilor mici cu capitalizare medie pentru creşterea competitivităţii acestora şi trecerea la o economie verde, sustenabilă, informează banca printr-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

 

„Acordul semnat recent permite CEC Bank să acorde împrumuturi IMM-urilor şi companiilor mici cu capitalizare medie, în condiţii avantajoase de dobândă, scadenţe extinse şi cerinţe de garanţii diminuate”, se menţionează în comunicat.

 

Plafoanele contractate se ridică la 70 de milioane de euro pentru Competitivitatea IMM-urilor şi la 35 de milioane de euro pentru Sustenabilitate, companiile eligibile având posibilitatea de a accesa resurse necesare consolidării şi creşterii afacerilor, dar şi pentru tranziţia la o economie verde, sustenabilă, în linie cu tendinţele de dezvoltare la nivel european şi internaţional. În cadrul acestei noi colaborări cu FEI, CEC Bank este intermediar pentru facilitatea de garantare din cadrul InvestEU – Compartimentul pentru România.

 

„CEC Bank este un partener cu o lungă tradiţie al Fondului European de Investiţii pe piaţa din România, acesta fiind cel de-al patrulea acord semnat pentru susţinerea clienţilor băncii şi în general, pentru creşterea economiei româneşti. Experienţa CEC Bank, dobândită ca intermediar financiar în cadrul programelor de finanţare/garantare gestionate de FEI, va constitui un catalizator în implementarea noilor produse de garantare. Dacă avem în vedere şi acordurile anterioare de garantare – JEREMIE, Iniţiativa pentru IMM-uri şi COSME – cu acest nou acord, portofoliul de credite al CEC Bank în parteneriatele cu FEI depăşeşte 450 milioane de euro”, subliniază sursa citată.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: