Cercetare prealabilă a şefului IPJ Constanţa, care şi-a înaintat raportul pentru eliberarea din funcţie

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a anunţat luni că una dintre concluziile Corpului de Control privind accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit loviţi de o maşină condusă de un altul, de 19 ani, aflat sub influenţa drogurilor vizează cercetarea prealabilă a faţă de inspectorul şef al Poliţiei Judeţene Constanţa, Adrian Glugă. Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu a declarat luni că în Constanţa bătălia cu criminalitatea a fost pierdută în ultimii 5-10 ani şi că va reorganiza IPJ Constanţa. Până la finalizarea acestui proces, va exista o conducere interimară.

”Raportul propune următoarele măsuri. Declanşarea cercetării prealabile pentru neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege faţă de inspectorul şef de poliţie judeţeană Constanţa. Inspectorul general al IGPR va analiza şi dispune cu privire la declanşarea cercetării prealabile pentru neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege pentru mai mulţi lucrători de poliţie, un comisar şef de poliţie, adjunct al şefului IPJ Constanţa, un comisar şef de poliţie, şeful Serviciului Rutier din IPJ Constanţa, comisar de poliţie – şeful Poliţiei Mangalia, agent de poliţie – operator 112”, a afirmat Predoiu.
Ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că inspectorul şef Constantin Adrian Glugă şi-a înaintat raportul pentru eliberarea din funcţie.
“Voi sesiza comisiile de disciplină cu raportul şi îl voi transmite Parchetului”, a completat Predoiu.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: