CET Constanța rămâne fără consumatori. Rata de debranșare a ajuns la aproape 70%

Sursa foto: Wikipedia

În prezent, doar 32% dintre consumatorii de energie termică din Constanța mai sunt racordați la sistemul centralizat de furnizare de agent termic produs de CET Palas, se arată în Strategia de alimentare în sistem centralizat cu energie termică a Municipiului Constanța, document care va fi supus votului consilierilor locali la ședința care va avea loc joi, 28 decembrie.

Potrivit documentului dintr-un total de 87.424 consumatori (locuințe, instituții și firme) racordați inițial la CET, în 2022 mai erau branșați doar 28.437 clienți.

’’Strategia’’ arată că numai în anul 2021 au renunțat la serviciile sistemului termic central  10.732 locuințe, poziționând Constanța pe locul doi în topul debranșărilor din România, cu o cotă de renunțare de 30% doar în anul indicat.

Dacă trendul debranșărilor se menține, CET Palas, administrat de Primăria Constanța, va rămâne în următorii ani fără niciun consumator casnic.

Aceste date confirmă că investițiile de sute de milioane de lei pe care administrația Chițac la derulează pentru reabilitarea rețelei termice și construirea unui nou CET reprezintă bani aruncați, în condițiile în care marile orașe din  țară renunță la sistemul centralizat de încălzire.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: