Cetăţeni palestinieni care locuiesc în România sau români care susţin cauza Palestinei

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Mai mulţi cetăţeni palestinieni care domiciliază în România, dar şi români cunoscuţi drept susţinători ai cauzei Palestinei în conflictul acestei ţări cu Israelul, au fost chemaţi la Poliţie, în ultima perioadă, ori au primit vizite sau telefoane din partea unor poliţişti care le-au recomandat să „respecte legea”. Într-o declaraţie pentru Libertatea, unul dintre aflaţi în această situaţie a mărturisit că „nu a fost o discuţie intimidantă, dar gestul, în sine, a fost”. După publicarea declaraţiilor celor care au avut discuţii cu poliţiştii pe tema convingerilor lor legate de războiul în care sunt implicate Israelul şi Palestina, Poliţia Română a transmis public faptul că „aceste activităţi au preponderent caracter preventiv şi se desfăşoară punctual, în baza unor semnalări/sesizări”, fiind „analizate date şi informaţii, pentru a preveni orice risc care ar putea pune în pericol ordinea publică”.

Potrivit Libertatea, mai mulţi cetăţeni români şi palestinieni au fost chemaţi de reprezentanţi ai Poliţiei Române să discute despre activitatea lor de susţinere a Palestinei. „Nu a fost o discuţie intimidantă, dar gestul, în sine, a fost”, a explicat unul dintre ei.
„Toţi descriu comportamentul poliţiei ca fiind «civilizat». Unul spune că i s-a cerut să nu posteze pe Facebook, ceilalţi că li s-a spus să posteze ce vor, dar să nu încalce legea”; scriu reporterii Libertatea. Aceştia publică şi mărturia unuia dintre cei care au avut discuţii cu Poliţia pe acest subiect, acesta susţinând că „Nu a fost o discuţie intimidantă, dar gestul, în sine, a fost”.
Conform ziarului, unii dintre palestinienii aflaţi în România, dar şi români care susţin cauza Palestinei au fost chemaţi la Poliţie, alţii au primit telefoane din partea unor poliţişti.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: