Chirițoiu: Ajutorul de stat către TAROM va fi aprobat în curând de Comisia Europeană

Sursă foto: Facebook

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat că se așteaptă ca ajutorul de stat către TAROM să fie aprobat în curând de Comisia Europeană. „Ne așteptăm ca TAROM să intre pe linia de plutire în următorii 2 ani și să fie din nou profitabil în 2026”, a spus Chirițoiu.

„Banii de salvare au fost ca TAROM să nu moară în pandemie și acum primeste bani noi pentru restructurare, pentru a cumpara avioane si a reveni pe profit. Din discuțiile cu Comisia Europeană ne așteptăm ca ajutorul de stat să fie aprobat în următoarele luni”, a declarat Bogdan Chirițoiu.

Comisia Europeană a deschis în vara anului 2021 o investigație aprofundată pentru a evalua dacă măsurile de sprijin acordate de autoritățile române companiei aeriene TAROM sunt conforme cu normele UE privind ajutoarele de stat acordate întreprinderilor aflate în dificultate, a anunțat luni executivul european, scrie Hotnews.ro. TAROM, compania română de transporturi aeriene deținută de stat, se confruntă de ani de zile cu dificultăți financiare. TAROM a primit de la statul român un împrumut de salvare temporar de aproximativ 36,7 milioane EUR, după aprobarea de către Comisie în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat în februarie 2020.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL