Christine Lagarde avertizează asupra dificultăților de piața muncii din zona euro

Christine Lagarde
Sursa foto: Christine Lagarde

Există dovezi ale dificultăţilor de pe piaţa locurilor de muncă din zona euro, a afirmat luni preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, un indicator analizat de oficialii BCE care evaluează impactul înăspririi politicii monetare, transmit Reuters şi Bloomberg, citate de Agerpres.

„În pofida încetinirii activităţii economice, per ansamblu, piaţa forţei de muncă rămâne rezilientă, deşi se observă semne ale încetinirii creşterii numărului locurilor de muncă spre finalul anului”, a declarat şeful BCE în Parlamentul European.

La ultima şedinţă de politică monetară, care a avut loc luna trecută, gardienii euro au lăsat nemodificată dobânda de referinţă, la nivelul istoric de 4%. Investitorii se aşteaptă ca BCE să înceapă să reducă dobânzile în primăvara lui 2024 pe măsură ce inflaţia scade, iar economia stagnează sau chiar ar putea să se contracte.

Noile date publicate recent arată că rata şomajului s-a menţinut la 6,5%, ceea ce indică rezilienţa pieţei forţei de muncă din zona euro.

Vorbind despre perspectivele economice, Lagarde a atras atenţia asupra reducerii locurilor de muncă, un factor cheie luat în considerare pentru determinarea impactului înăspririi politicii monetare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: