CIA încearcă să obțină, la Paris, un armistițiu de 30 de zile între Israel și Hamas

Sursă foto: Twitter (X)

Directorul CIA, William Burns, a purtat discuții, duminică, la Paris, cu oficiali egipteni, qatarezi și israelieni pentru un posibil acord de încetare a focului în Fâșia Gaza, au declarat surse apropiate de negocieri, conform agențiilor internaționale, citate de Agerpres.

Cele patru ţări au avut, de asemenea, contacte cu autorităţile franceze, obiectivul fiind de a progresa către un acord care să prevadă o pauză în lupte şi eliberarea ostaticilor deţinuţi de teroriștii Hamas.

O sursă de securitate de la Washington afirmase, vineri, că preşedintele american, Joe Biden, l-a trimis la Paris pe directorul CIA pentru discuţii cu omologii săi israelian şi egiptean, precum şi cu premierul qatarez.

În ce priveşte pistele unui acord aflat în discuţie la Paris, publicaţia New York Times scrie despre un posibil armistiţiu care să dureze 30 de zile şi să permită eliberarea femeilor, a ostaticilor cei mai în vârstă şi a răniţilor.

În această perioadă de 30 de zile, conform aceluiaşi ziar, părţile ar urma să negocieze detaliile continuării armistiţiului cu încă 30 de zile, perioadă în care să fie eliberaţi de către Hamas ostaticii bărbaţi şi soldaţii. Acordul ar cuprinde de asemenea eliberarea unor palestinieni deţinuţi în închisorile israeliene.

Aproximativ 250 de persoane au fost capturate şi duse în Fâşia Gaza de teroriștii Hamas în timpul incursiunii făcute în sudul Israelului pe 7 octombrie. Dintre aceşti ostatici, în jur de o sută au fost eliberaţi la sfârşitul lui noiembrie în timpul unui armistiţiu, în schimbul unor deţinuţi palestinieni. Însă 132 de ostatici se mai află încă în Fâşia Gaza, dintre care 28 ar fi murit.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL