Ciclon mediteranean peste România! Ninsori, frig și ploi în toate zonele țării

Sursa foto: Pixabay

Un ciclon mediteranean care a făcut ravagii în Europa a ajuns și în România.

Ca în fiecare an în perioada Babelor, vremea este într-o continuă dinamică. După multe zile cu vreme de primăvară, temperaturile scad brusc începând de astăzi. Extinderea spre sud a unui câmp de presiune ridicată în regiunea scandinavă va determina pătrunderea un aer rece dinspre nord-est.

Răcirea se va resimți astăzi, în nord-estul țării, urmând să se extindă și în restul regiunilor de la noapte. Temperaturile scăzute vor fi însoțite de ploi slabe și moderate în mai multe zone ale țării, în timp ce la munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri destul de consistent.

Deși în zonele joase vor predomina ploile, trecător se vor semnala și precipitații mixte, mai ales în zonele mai înalte de deal și podiș din sud-estul Transilvaniei și Moldova.

Joi, 7 martie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 7 grade în Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei, în timp ce în regiunile intracarpatice mercurul din termometre va urca până la 6 – 12 grade, scrie meteoradar.ro.

Vremea se va menține rece până la sfârșitul săptămânii, iar în noaptea dinspre joi spre vineri, 8 martie, temperatura va scădea sub pragul de îngheț pe suprafețe extinse din jumătatea nordică și estică a țării.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: