Cioloş şi deputaţii lui o ţin una şi bună: Vor dezincriminarea posesiei drogurilor

Dacian Cioloș
Sursa foto: INQUAM / GEORGE CĂLIN

Grupul de deputaţi neafiliaţi, membri ai partidului lui Dacian Cioloş, cărora li s-a alăturat şi deputatul USR Victor Ilie, continuă demersurile în ceea ce priveşte proiectul de lege care prevede dezincriminarea posesiei de canabis pentru consum propriu, în limita a 3 grame.

Conform propunerii acestora, pedepsele ar urma să fie înlocuite cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei.

Proiectul legislativ iniţiat de pralamentari a fost respins de senatorii, însă Camera Deputaților este for decizional.

„Proiectul nu este menit să susţină consumul de droguri, ci să-l combată. (…) Hai să lăsăm zeci de mii de cadre MAI, ca atunci când vor identifica pe cineva pe stradă ca având asupra lui canabis în limita a trei grame, să aplice o amendă usturătoare, iar cei 14 procurori, care acum se ocupă de mii de dosare, să poată să se focalizeze asupra traficului. Trebuie să încurajăm DIICOT să îşi facă treaba combătând traficul”, a afirmat deputatul Andrei Lupu.

În luna septembrie a anului trecut poiectul a fost respins de senatori, fiind înregistrate 107 voturi „pentru”, în favoarea raportului de respingere propus de Comisia juridică, unul împotrivă şi 4 abţineri.

Liberalul Cristian-Augustin Niculescu-Ţâgârlaş, preşedintele Comisiei juridice din Senat, a afirmat atunci că grupul PNL este „clar împotriva consumului de droguri”: „Cu o astfel de măsură deschidem Cutia Pandorei. Trebuie să promovăm modele educaţionale prin care tinerii să nu mai fie atraşi de aceasta unealtă a Diavolului, care sunt drogurile. Educaţia reprezintă cel mai important mijloc de luptă împotriva traficului şi consumului de droguri”.

Proiectul de lege iniţiat de oamenii lui Cioloş urmează să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaților pentru dezbateri.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: