CJ Argeş a aprobat majorarea numărului de posturi din aparatul propriu

PSD-PNL
Sursa foto: PSD-PNL / COLAJ OBSERVATORUL PRAHOVEAN

Consiliul Judeţean (CJ) Argeş a votat, luni, în şedinţă extraordinară, majorarea numărului de posturi din aparatul propriu, de la 200 la 255, iniţiativă criticată anterior de către consilierii PNL. În şedinţa de luni, preşedintele CJ Argeş, social-democratul Ion Mînzînă, a oferit un răspuns criticilor liderului grupului consilierilor PNL, Narcis Sofianu.

Consiliul Judeţean Argeş a adoptat, luni, în şedinţă extraordinară, un proiect de hotărâre care vizează modificarea statului de funcţii al instituţiei.

Proiectul care prevedea creşterea numărului de posturi de la 200 la 255 a fost aprobat de consilierii PSD, iar consilieri de la PNL, USR şi Pro România, fie nu au fost prezenţi la şedinţa online, fie s-au retras în momentul votului.

„În cadrul dezbaterilor, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă, a reiterat asigurarea că această modificare a statului de funcţii nu presupune creşterea fondului de salarii sau crearea de noi locuri, ci doar oferă posibilitatea mutării unora dintre angajaţii Consiliului pe alte posturi pentru a putea gestiona proiectele pe fonduri europene”, informează, printr-un comunicat dat publicităţii luni după-amiază, CJ Argeş.

„Aveţi posibilitatea, prin mijloacele oficiale, să contestaţi această Hotărâre a Consiliului Judeţean la factorii de decizie. (…) Tot ce aţi afirmat, nu arată nimic altceva decât amatorism clar! Nu vreau să vă spun că sunt colegi ai dvs care, din solidaritate, vor vota alături de dvs., care mi-au confirmat ceea ce vă transmit eu acum. (…) Aceste posturi nu afectează cu nimic fondul de salarii al Consiliului Judeţean Argeş! Ceea ce facem acum este să punem în zonă oameni care să lucreze efectiv pe proiectele noastre”, a afirmat preşedintele CJ Argeş, citat în comunicatul Consiliului Judeţean.

Mînzînă a criticat dur PNL, care a criticat proiectul privind creşterea numărului de posturi.

„Vă spun ce am urmărit, ca să nu mai staţi în această panică generală: Din cauza mea, cerând performanţă personalului pe care l-am avut la dispoziţie, am cerut explicit să nu mai avem alte persoane angajate şi să ne descurcăm cu ce avem aici. Urmărim spiritul a ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp, în care PSD, condus de Marcel Ciolacu şi nevoit să rânească după trei premieri liberali, trebuie să ia nişte măsuri dure. Vom respecta aceste măsuri atunci când vor apărea. La acest moment, nu este nicio suplimentare pe cheltuielile cu salarii la Consiliul Judeţean Argeş. (…) Dumneavoastră sunteţi unul dintre beneficiarii unui premier liberal unicat în istoria României, pe care l-aţi pus prim-ministru din postura de şomer şi care v-a recompensat cu un loc de muncă! Domnule Sofianu! Mai uşor cu astea cu partidul, pentru că faceţi parte dintr-un partid care i-a luat pe toţi colegii dvs, cei fără un loc de muncă, şi i-a angajat prin 2020”, a mai spus Mînzînă.

Preşedintele CJ Argeş a răspuns, astfel, acuzaţiilor PNL, care criticase propunerea venită din partea lui Mînzînă.

Printr-un comunicat remis News.ro vineri seară, grupul consilierilor judeţeni ai PNL Argeş solicita în mod public preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă, să retragă de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare din 7 august “Proiectul de hotărâre privind aprobarea Statului de funcţii al aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Argeş”.

„În fapt, prin acest proiect de hotărâre, domnul preşedinte Ion Mînzînă, în calitate de iniţiator, ne solicită să votăm propunerea dumnealui de creştere a numărului de angajaţi ai Consiliului Judeţean Argeş cu un număr de 55 de noi posturi, care se adaugă la cele 200 deja existente. Această propunere a domnului Mînzînă ne-a surprins în mod neplăcut, fiind în mod vădit o propunere inoportună şi generatoare de cheltuieli suplimentare consistente, în condiţiile în care la nivel naţional sunt discuţii foarte aprinse ce converg către ideile de restructurare a instituţiilor publice şi de aplicare urgentă a unor măsuri care să aibă ca efect imediat reducerea cheltuielilor bugetare în toate instituţiile publice. Această propunere ne-a surprins neplăcut şi în condiţiile în care noi, consilierii judeţeni liberali, lucrăm la o propunere de restructurare a personalului din cadrul aparatului de specialitate, crezând, cu bună credinţă, că în aceste perioade de criză domnul preşedinte Mînzînă va fi de acord să renunţe măcar la unul dintre cei cinci consilieri personali”, se arată în comunicatul semnat de liderul grupului de consilieri judeţeni liberali, Narcis Sofianu.

În document se arată, de asemenea, că propunerea de mărire substanţială a numărului de angajaţi cu 27,5% „apare ca total inoportună şi prin raportare la faptul că, aşa cum am tot susţinut în ultimii ani, există prea multe consilii judeţene din România care au rezultate mult mai bune decât executivul Consiliului Judeţean Argeş sau care fac chiar performanţă în administraţia publică cu un număr mai mic de angajaţi”.

În raportul ataşat proiectului de Hotărâre se arată că „numărul de posturi se majorează cu 55 posturi, astfel proiectul de stat de funcţii va avea un număr total de 255 posturi”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL