Clanul Onoriu se ocupă de finanțele celei mai mari afaceri a AUR. Curg contractele cu statul

Sursa foto: Timofei Onoriu/Facebook

Onoriu Timotei, nepotul șefului Partidului Uniunea Națională Creștină a Romilor din România, a devenit directorul financiar al celei mai mari companii înființată de membrii AUR. De abia înființată, afacerea e aproape de borna 1 milion de lei din contracte cu statul, potrivit jurnaliștilor de la Newsweek.ro

Marius Lulea, 43 de ani, este cel care-l finanțează de ani de zile pe George Simion, 37 de ani,  președintele formațiunii extremiste AUR. I-a plătit, până să ajungă parlamentar, un salariu aproape 10 ani de circa 2000 lei lunar.

Acum Lulea este propunerea acestui partid pentru funcția de premier.

Și-a înființat de nici șase luni o nouă companie al cărei director financiar este Onoriu Timotei, 27 de ani, nepotul șefului Partidului Uniunea Națională Creștină a Romilor din România, Onoriu Emanuel.

Clanul Onoriu se ocupă de finanțele celei mai mari afaceri a AUR. Curg contractele cu statul

Și membru al unuia dintre clanurile din sectorul 1: Onoriu. Ai cărui membri au fost implicați în construcții controversate de blocuri între case sau în activități violente.

La fel ca nepotul, unchiul Emanuel a cochetat cu mai multe partide extremiste. Inclusiv cu AUR la ale cărui mitinguri a participat.

Ba chiar a strâns semnături să candideze la președinția României.

Nepotul la AUR, unchiul cu  Șoșoacă și Vadim

Onoriu Timotei este un dezvoltator imobiliar din București. Este și membru al AUR Sector 1.

Este fiul lui Onoriu Estera, fiica regretatei cântărețe de muzică lăutărească, Gabi Luncă, și a lui Burloi  Marceluș, la rândul lor dezvoltatori imobiliari din Sectorul 1.

Onoriu Timotei este un dezvoltator imobiliar din București. Este și membru al AUR Sector 1.

Este fiul lui Onoriu Estera, fiica regretatei cântărețe de muzică lăutărească, Gabi Luncă, și a lui Burloi Marceluș, la rândul lor, dezvoltatori imobiliari din Sectorul 1.

Text Foto: Timotei Onoriu cu mama sa, Estera, fiica cântăreței Gabi Luncă

Onoriu Estera este sora lui Onoriu Emanuel, pastor și președintele Partidului Uniunea Națională Creștină a Romilor din România.

Onoriu Emanuel a cochetat cu mai multe partide extremist: SOS al senatoarei pro-ruse, Diana Șoșoacă și partidul lui Aurelian Pavelescu. Participă și la evenimentele de partid ale AUR.

În 2016, candidase la parlamentare pe listele Partidului România Mare (PRM) condus de Cornel Vadim Tudor. Și-a încercat norocul inclusiv cu Partidul Noua Generație a lui Gigi Becali.

Tatăl său, Ion Onoriu a fost primul președinte de după 1989 al Partidului Partida Romilor Pro-Europa.

Emanuel Onoriu la un miting AUR, Sursă foto, Facebook

Proprietar a sute de apartamente

Conform datelor de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), numele lui Timotei apare ca proprietar în peste 100 de proprietăți imobiliare din București.

Timotei construiește pe persoană fizică sau prin intermediul a două SRL-uri: Patricks Investment SRL și The Zop Development SRL.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, Timotei Onoriu a fost cooptat în cea mai mare afacere a AUR-iștilor încă de la înființarea acesteia în iunie 2023, alături de ceilalți 46 de membri ai acestui partid.

Compania este condusă și controlată de Marius Lulea, care e președintele Consiliului de administrație.

Onoriu este Corporate Financial Officer (CFO), adică director financiar.

Lulea deține și cel mai mare pachet de acțiuni: 4,08% față de 2,04%, fiecare dintre toți ceilalți 46 de asociați.

Lulea nu a dorit să răspundă întrebărilor Nesweek România pe marginea acestei afaceri. Una dintre acestea era menită să afle motivele pentru care Onoriu Timotei este atât de important pentru sponsorul lui George Simion de a fost cooptat într-o funcție atât de importantă alături numai de oameni de încredere ai lui Lulea.

Conform propriului site, Design and Build Corporation SA își propune să dezvolte proiecte imobiliare de anvergură. Dar deocamdată oferă servicii de proiectare și consultanță.

Printre ceilalți asociați ai companiei mai sunt fratele lui Lulea, deputatul Dan Tănasă, Axinia George și soția acestuia, foști candidați pe listele parlamentare ale aceluiași partid, fostul soț al actualei soții a lui Marian Oprișan și o serie de alți membri ai aceluiași partid etc.

Fiecare asociat deține o participație de 2,07%.

Text foto: Marius Lulea, viitorul premier AUR, alături de Onoriu Timotei la un eveniment economic al partidului. Sursă foto: Facebook

Contracte cu statul de aproape 1 milion lei

Deși de abia și-au înființat compania din iunie 2023, aceasta are deja câștigate o serie de contracte cu diferite autorități publice locale în valoare de peste 700.000 lei.

Niciunul prin licitație, o procedură de atribuire transparenta, ci toate prin achiziție direct. O modalitate de acordare a contractelor extrem de netransparentă care lasă la mâna celui care o organizează cine e câștigătorul.

Conform datelor www.spend.ro, un site care oferă informații despre toate achizițiile publice din România, cele mai mari contracte au fost câștigate la Primăria Turnu Măgurele, condusă de Dănuț Cuclea, de un apropiat al lui Liviu Dragnea.

Fostul șef al PSD, care a executat o pedeapsă de închisoare cu executare, pentru ca ulterior să-și înființeze un partid suveranist, competitor cu AUR.

Valoarea totală a contractelor cu primăria din Turnu Măgurele este de 561.000, mai mult de trei sferturi din valoarea totală a contractelor câștigate de nou înființata companie a finanțatorului lui George Simion.

Sediul firmei într-o proprietate de-a lui Lulea

Compania celor 47 de AUR-iști își are sediul social la înființare într-o proprietate a lui Marius Lulea, care a pus-o la dispoziția acesteia în mod gratuit, printr-un contract de comodat.

Fenomenul blocuri între case: autorizație pentru două etaje. În realitate 4

Un exemplu al modului cum construiește direct sau prin intermediari clanul Onoriu este dat chiar de către părinții lui Onoriu Timotei.

Pe pe strada Carol Knappe la numărul 24-26 se află un bloc înghesuit între două case.

Aici, cei doi aveau o autorizație pentru un bloc de două etaje cu parter și subsol. În final, au ieșit patru etaje.

O deplasare în teren arată că la respectiva adresă nu sunt construite doar două etaje, ci patru.

Text foto: Imobilul din centru de pe strada Carol Knappe 22-24 are patru etaje. Era autorizat pentru două.

Mama și papa construiesc pe Ionescu Sisești

Dar adevăratul fenomen al blocurilor între case prin care s-au remarcat cei din clanul Onoriu a luat o amploare nebănuită pe strada Ionescu Sisești din București.

Acolo unde membri ai clanului Onoriu au obținut autorizații pentru construcția a numeroase blocuri care au răsărit ca ciupercile după ploaie în ultimii ani.

Surse din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) au declarat pentru Newsweek România că la această instituție au venit sute de plângeri penale de la cetățenii din zonă:

“Am primit literalmente sute de sesizări de la cetățenii din zona Ionescu Sisești referitoare la presupusele ilegalități la construirea unor blocuri în zonă. Le-am analizat și, la rândul nostru, am depus un număr extrem de mare de plângeri penale la Secția 5 Poliție. Însă, de când le-am depus, nu s-a întâmplat absolut nimic și nu știu ce să credem”, afirmă sursele citate.

Studiu de caz al nerespectării legislației în construcții

Conform surselor Newsweek România, polițiștii Secțiilor 3 și 5 din București au avut în instrumentare, în urmă cu trei ani, cazul unor cetățeni despre care se afirma că fac parte din clanul Onoriu și care erau acuzați că au comis “mai multe infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals intelectual, executarea fără autorizație de construcție sau desființare, cu nerespectarea prevederilor legii, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri și favorizarea făptuitorului săvârșite în perioada 2019-prezent“.

Dosarul s-a lăsat cu arestarea a șapte dintre cei 16 membri ai acestui grup infracțional nestructurat însă, în final, dosarul a fost clasat după ce a trecut prin mâna unor procurori care s-au detașat.

“În fapt, persoanele anterior menționate, sub diferite forme ale participației penale și-au adus aportul la săvârșirea infracțiunilor reținute, prin aceea că nu au respectat autorizațiile de construire emise pentru imobilele situate la adresele sus-menționate, ori au construit fără a deține o autorizație de construire, au continuat activitatea de construire, deși aceasta fusese suspendată de autoritățile competente, iar în momentul în care organele de urmărire penală le-au solicitat documentația tehnică, aceștia au procedat la înlocuirea documentelor originale, emise inițial (planșe/autorizații de construcție/contracte), cu alte înscrisuri întocmite ulterior, astfel încât acestea să corespundă realității din organizările de șantier, toate acestea fiind posibile cu sprijinul unor funcționari din cadrul Primăriei Municipiului București și Inspectoratul de Stat în Construcții“, se preciza în rechizitoriul procurorilor.

Onoriu, în silenzio stampa. Lulea, “Nu vă răspund”

Nici Timotei Onoriu și nici George Simion nu au răspuns întrebărilor Newsweek România legate de cooptarea acestuia în afacerea cea mai de success a AUR-iștilor, de motivele acestei asocieri și de trecutul controversat al unora din membrii familiei extinse a lui Onoriu.

Când o vor face le vom publica.

Nici Marius Lulea nu a dorit să răspundă unui set de întrebări similare pe care le-a catalogat tendenționase: “Sunt întrebări tendențioase. Nu vă răspund la ele. Scrieți ce doriți , căci de asta sunt plătiți mercenarii și de asta este țara în mizerie pe mâna unor pramatii”.

Dacă se va decide totuși să ne răspundă face publice imediat răspunsurile.

Soțul verișoarei lui Timotei, membru al unui grup infracțional organizat

Printre activitățile controversate ale unor membri ai clanului Onoriu se numără și participarea la constituirea unui grup infracțional organizat și șantaj.

Conform surselor judiciare ale Newsweek România, pentru aceste activități a fost trimis în judecată în 2022, Onoriu Împărățel David. Acesta este soțul lui Onoriu Împărățel Estera, fiica lui Onoriu Emanuel.

Unchiul lui Onoriu Timotei.

Împărățel David a fost acuzat de procurori că este apropiat de frații Geamănu, care au constituit unul dintre grupările violente din Capitală, din care fac parte luptători de box și MMA.

Pilotul Daniel Onoriu, arest la domiciliu

Un alt membru al clanului Onoriu, care a avut probleme cu legea, a fost Onoriu Daniel, fostul pilot de curse, arestat pentru că a încălcat ordinul de protecție emis pe numele fostei soții, Isabela.

Acesta este verișorul lui Timotei Onoriu.

Conform presei de cancan, Isabela a început o relație cu Marius Maghiari, fostul polițist de la Poliția Rutieră care a format, alături de alți membri al lumii interlope, un grup infracțional nestructurat, având ca principală preocupare infracțiunea de camătă.

“În fapt, s-a stabilit că, în perioada 2015-2023, fără a fi autorizați în acest sens, membrii grupului infracțional au împrumutat sume mari de bani către diverse persoane, activitate desfășurată cu îndeletnicire, sume pentru care au perceput dobândă, fiind solicitate și garanții bancare. Camăta a fost mascată prin încheierea cu persoanele vătămate a unor promisiuni de vânzare-cumpărare, acte adiționale, rezolutive, contracte de împrumut cu garanții imobiliare sau chiar contracte de vânzare-cumparare pentru imobilele sau terenurile deținute de acestea, în prețul vânzării fiind cuprinsă efectiv suma împrumutată, la care se adaugă o dobândă lunară cuprinsă între 4 și 10% ”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: