Clasamentul celor mai puternice pașapoarte din lume

Sursa foto: Facebook

Într-un clasament trimestrial al celor mai puternice pașapoarte din lume, un număr fără precedent de șase țări se află la egalitate pe primul loc în topul celor mai tari documente de călătorie pentru 2024, scrie CNN.

Cetățenii Franței, Germaniei, Italiei, Japoniei, Singapore și Spaniei se pot bucura de acces fără viză sau cu viză la sosire la un număr incredibil de 194 de destinații din întreaga lume – cel mai mare număr înregistrat de când Henley Passport Index a început să urmărească libertățile de călătorie la nivel mondial, în urmă cu 19 ani. Indicele este creat de firma de consultanță în materie de cetățenie și rezidență la nivel mondial Henley & Partners, cu sediul la Londra, folosind date exclusive de la Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA), arat[ G4Media.ro.

Națiunile asiatice Japonia și Singapore au dominat locul 1 în ultimii cinci ani, dar noul top cinci reprezintă o ascensiune triumfătoare pentru Europa. Finlanda și Suedia se află la egalitate cu Coreea de Sud pe locul al doilea – cu acces ușor la 193 de destinații – în timp ce Austria, Danemarca, Irlanda și Olanda ocupă locul al treilea (cu 192 de destinații).

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: