Claudiu Târziu (AUR), factor de instabilitate în România: discursuri delirante anti-UE și pro-război

Claudiu Târziu, sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Claudiu Târziu, senator AUR, lansează mai multe discursuri delirante anti-UE și pro-război, înainte de alegerile europarlamentare de pe 9 iunie 2024. Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere AUR, a atacat dur Comisia Europeană (CE), comparând-o cu „Înalta Poartă”.

AUR a avut, duminică, un eveniment pentru lansarea candidaților la alegerile europarlamentare. Claudiu Târziu a vorbit în fața membrilor de partid, însă a criticat dur Uniunea Europeană, deși partidul își dorește mandatele din Parlamentul European.

Înalta Poartă și boierii

Claudiu Târziu va fi pe lista AUR pentru Parlamentul European și își dorește un mandat de europarlamentar. Liderul AUR a comparat Comisia Europeană cu „Înalta Poartă” (cum se numea sediul sultanului Imperiului Otoman), iar guvernul României este, în viziunea lui Târziu, plin de „boieri trădători”.

„Astăzi România este o pradă pentru găşti politice transnaţionale. Astăzi este captivă unei mafii transpartinice şi transnaţionale. Ce este Comisia Europeană? Nu este altceva decât noua Înaltă Poartă. Acolo unde se hotărăşte destinul popoarelor supuse, acolo unde se clocesc ideologii criminale, acolo unde sunt unşi noii şefi de stat şi de guvern, acolo unde se plăteşte tributul. Ce sunt guvernanţii de astăzi? Boierii trădători din vremea lui Ţepeş”, a declarat Claudiu Târziu, la evenimentul de la Târgoviște.

În discursul său, Claudiu Târziu spune că „fiecare putem fi Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare sau Mihai Viteazul”. Dar Claudiu Târziu demonstrează că nu a studiat deloc istoria. Vlad Țepeș a ocupat tronul cu ajutorul trupelor otomane, după ce pașa Mustafa Hassan i-a împrumutat un număr suficient de militari. De asemenea, Mihai Viteazul a mers la „Înalta Poartă” și a cumpărat tronul cu un împrumut făcut tot în Imperiul Otoman. Iar Ștefan cel Mare, după mulți ani de război cu otomanii, a plătit tribut și a ajutat trupele otomane în război.

AUR, contrar valorilor UE

Partidul AUR se opune tuturor valorilor și ideilor pe care Uniunea Europeană le promovează. Liderii AUR nu au, însă, o problemă să fie plătiți de o instituție pe care o critică: Parlamentul European. Aceștia aleargă după salariile de 10.000 de euro/lună din Parlamentul European, în timp ce critică tot ceea ce înseamnă Uniune Europeană.

Claudiu Târziu este un politician care se folosește de religie pentru a câștiga credibilitate și se consideră intelectual, deși tocmai am demonstrat mai sus că nu cunoaște chestii elementare din istorie, pe care elevii le învață în primii 8 ani de școală.

Claudiu Târziu a mai avut discursuri delirante și în trecut, implicându-se în argumente pe care nu le cunoaște. Acesta spune că „fondatorii UE” au gândit spațiul european ca un spațiu „pro-viață, pro-familie, pro-libertate pentru suveranitate națională”. În realitate, spațiul european a fost un spațiu de comerț, așa cum l-au gândit fondatorii UE în anii 50.

„Această normalitate este ameninţată astăzi de o Comisie Europeană ideologizată cu ideologia neomarxistă, de la care emană o politică a urii şi o cultură a morţii. Noi trebuie să facem tot posibilul pentru a ne întoarce la normalitate cu Europa întreagă, Uniunea Europeană, cu ţara noastră”, spunea Claudiu Târziu, în 2023.

Senatorul AUR acuză o „cultură a morții” din partea UE, însă chiar el îl consideră un exemplu pe Vlad Țepeș, un criminal celebru astăzi pentru numeroasele sale crime. Și totodată, Claudiu Târziu încurajează oamenii să fie ca Vlad Țepeș.

În urmă cu câțiva ani, în presa spaniolă, Claudiu Târziu vorbea despre un imperiu al UE care se construiește la Bruxelles.

„Birocrații de la Bruxelles vor un imperiu în care statele-națiune să joace un rol neglijabil și să-și piardă toate atributele de state suverane”, spunea Târziu.

Va cere AUR ieșirea României din UE?

Discursurile tot mai delirante ale liderilor AUR sunt un pericol pentru imaginea României pe plan extern, dar și pentru relațiile București-Bruxelles. Dacă România demonstrează că se îndepărtează tot mai mult de valorile UE, atunci va scădea și ajutorul financiar și politic pentru țara noastră.

Într-o declarație din 2022, Claudiu Târziu lăsa deschisă poarta de ieșire din UE, spunând că România nu poate rămâne membră „în orice condiții”.

„Suntem pentru rămânerea în UE, noi nu suntem pentru părăsirea UE, dar nu în orice condiții si nu asa cum o fac actualii guvernanți, adică acceptând orice vine de la Bruxelles”, preciza senatorul AUR.

România a înregistrat progrese uriașe în ultimii ani, demonstrând că respectă valorile UE și statul de drept, chiar dacă țara noastră mai are de îmbunătățit multe aspecte din societate. România a devenit un partener de încredere pentru Uniunea Europeană, crescând atât ajutorul financiar pentru țara noastră, dar și prezența politicienilor europeni la București.

Discursul AUR nu face decât să construiască ideea că România nu ar mai vrea să facă parte din UE, deși milioane de români au nevoie de Uniune pentru locuri de muncă, studii, vacanțe, schimburi comerciale. Economia României este, în prezent, dependentă de Uniunea Europeană și orice atac împotriva instituțiilor europene este un atac la adresa economiei românești, care resimte impactul discursurilor extremiste și delirante. Orice atac AUR împotriva UE este un atac împotriva românilor care muncesc, studiază și fac afaceri în statele Uniunii Europene.

Claudiu Târziu, cu cunoștințele sale istorice foarte fragile și limitate, este un factor de instabilitate în România. Acesta nu este extremist doar cu Uniunea Europeană, dar riscă să arunce România și într-un război cu Rusia, după ce în urmă cu câteva luni cerea anumite teritorii din Ucraina. Discursul revizionist este o mare problemă pentru securitatea națională a României.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: