Codul Rutier 2024 aduce modificări importante. Despre ce este vorba

Sursă foto: Unsplash

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care aduce modificări în Codul Rutier 2024 şi elimină mai multe obligativități pe care le au motocicliștii atunci când sunt în trafic.

Camera Deputaților a aprobat un proiect de lege care aduce modificări semnificative în Codul Rutier 2024. Potrivit noilor prevederi, posesorii de permis pentru categoriile AM, A1, A2 și A nu vor mai fi obligați să transporte triunghiuri reflectorizante, truse de prim-ajutor și extinctor în vehiculele lor.

Această decizie vine în urma unei analize asupra necesităților și condițiilor conducătorilor de vehicule, care au subliniat frecvent lipsa spațiului de depozitare în vehiculele lor. Conform legii rutiere anterioare, toți conducătorii auto erau obligați să aibă aceste echipamente de siguranță, indiferent de tipul vehiculului pe care îl conduceau.

poliței RCA. Noile propuneri ASF
Principala justificare a adoptării acestui proiect de lege a fost tocmai lipsa spațiului de depozitare. Unii conducători auto se vedeau nevoiți să facă modificări asupra vehiculelor lor pentru a găsi loc pentru echipamentele obligatorii, ceea ce putea afecta echilibrul și siguranța vehiculului în trafic.

Amenda pentru cei care nu aveau motocicleta sau scuterul dotate cu aceste lucruri era de 825 de lei.

Proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților va fi supus acum dezbaterii și votului în Senat, după care va intra în vigoare după promulgarea prezidențială, potrivit agerpres.ro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL