Coliban a cheltuit 26 de milioane de euro pentru a gara autobuzele electrice. Peste 165.000 de euro pentru un loc

allen coliban
Sursă foto: Facebook / Allen Coliban

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, anunţă, luni, că a semnat contractul de lucrări pentru cel mai mare garaj pentru autobuze electrice. Acesta va avea 157 de locuri, pe o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi, investiţia depăşind 130 de milioane de lei.

Suma totală cheltuită de primarul USR pentru gararea autobuzelor electrice este de aproximativ 26 de milioane de euro, adică nu mai puţin de 165.605 euro pentru fiecare loc de parcare.

”Braşov: Cel mai mare garaj pentru autobuze electrice. 157 de locuri. 30.000 de metri pătraţi. Am semnat contractul de lucrări la noul garaj RAT pentru autobuze electrice. Pe lângă înverzirea flotei, e important să avem spaţii corespunzătoare unde să putem gara autobuzele noastre electrice”, a scris, luni, pe Facebook, primarul din Braşov.

Allen Coliban precizează că această infrastructură va asigura protejarea autobuzelor din parcul RATBv, inclusiv în timpul anotimpului rece.

”Fiecare loc de parcare va fi avea o staţie de încărcare. O parte din energia necesară o vom produce cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Este unul dintre cele mai importante elemente ale sistemului de transport”, a mai transmis primarul.

Potrivit acestuia, garajul va permite unui număr de peste 150 de autobuze electrice, să parcheze, să fie încărcate şi întreţinute, astfel încât vor putea funcţiona la cei mai înalţi parametri.

Lucrările vor fi realizate de asocierea dintre Eren Cons SRL, lider de asociere, şi IMSAT Cuadripol SA, asociat, cu terţii susţinători: BOG ART SRL, Logosol SRL şi Cuadripol SA, scrie news.ro.

Termenul de realizare este de 12 luni, iar valoarea totală a lucrărilor este de peste 132 de milioane de lei.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL