Comisia pentru cultură a Senatului, întâlnire de lucru cu CNA

Comisia pentru cultură a Senatului
Sursa foto: Internet

Membrii Comisiei pentru cultură din Senat au avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), pentru elaborarea unei noi legi a audiovizualului. Discuțiile au vizat și necesitatea actualizării legislaţiei pentru online şi anul electoral 2024.

„Întâlnirea a avut loc în contextul în care în această perioadă se lucrează la o nouă Lege a Audiovizualului, ca urmare a avizului negativ dat de Consiliul Legislativ la republicarea legii în vigoare, iar activitatea și funcționarea Consiliului reprezintă un punct central al legii mai sus menționate”, arată un comunicat al comisiei pentru cultură din Senat.

Potrivit sursei citate, „în cadrul discuțiilor au mai fost abordate și alte subiecte ce au vizat situația investițiilor în logistică, programele de modernizare alocate în ultimii ani de la bugetul de stat, proiectele pe fonduri europene, nevoia actualizării legislației pentru online (protecția minorilor, reglementarea platformelor), respectiv activitatea CNA în perspectiva anului electoral 2024”.

Șeful Comisiei pentru cultură și media, senatorul Vlad Mircea Pufu, „a accentuat importanța colaborării și comunicării dintre CNA și Parlament în perspectiva îmbunătățirii cadrului legislativ actual pentru serviciile media audiovizuale din România, iar aceste întâlniri de lucru ar trebui să reprezinte un lucru firesc în activitatea Comisiei, dar și a Consiliului”.

Senatorul Lucian Romașcanu a atras atenția asupra faptului că „Legislativul nu are un partener instituțional de dialog cu largă reprezentativitate în domeniul mass-media naționale, fie că vorbim de jurnaliști, fie că vorbim despre patronate”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL