Comisiile de apărare din Parlament dezbat situaţia dronelor ruseşti căzute în România

angel tilvar
Sursă foto: Facebook / Angel Tilvar

Membrii Comisiilor de apărare din Parlamentul României au dezbătut alături de ministrul Apărării Naţionale problema resturilor de drone ruseşti căzute pe teritoriul României.

Conform unui comunicat al MApN, tema principală a întâlnirii de luni a fost dedicată situaţiei generate de identificarea pe teritoriul naţional a unor fragmente de drone similare celor folosite de forţele ruse, în contextul intensificării atacurilor Federaţiei Ruse asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, în proximitatea României.

Reprezentanţii ministerului au prezentat aspecte preliminare ale expertizelor probelor ridicate din cele trei locuri din judeţul Tulcea în care au fost identificate fragmente de drone, iar membrii comisiilor de apărare au adresat întrebări ministrului Angel Tîlvăr.

„Întâlnirile periodice pe care le avem – şi cred că, statistic, suntem una dintre instituţiile care se întâlneşte cel mai des cu comisiile tutelare din Parlament, precum şi consultările curente pe care le avem în alte diferite formate contribuie în mod direct la consolidarea politicii de apărare a României. Prin discuţiile pe care le purtăm în plenul comisiilor, prin schimbul permanent de opinii, prin informaţiile pe care le punem permanent, cu toată deschiderea, la dispoziţia Parlamentului, prin sprijinul pe care dumneavoastră, senatorii şi deputaţii din Comisiile de apărare, îl asiguraţi promovării agendei noastre legislative, demonstrăm că securitatea României reprezintă un obiectiv fără culoare politică, iar interesele noastre de a asigura românilor un climat de siguranţă şi normalitate, mai ales în acest mediu de securitate, sunt în convergenţă”, a declarat Angel Tîlvăr.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL